Høgmo om Premier League-dommeren: - Det er bemerkelsesverdig

Elabdellaoui og Høgmo oppgitt over engelsk kampleder.

svp://102482?view=ap

NORGE — UNGARN 0-1

ULLEVAAL STADION (Aftenposten/Aftenbladet): Kampuret viste 56 minutter da hele den norske benken, sammen med store deler av Ullevaal-publikumet, stormet opp av stolene sine og ropte mot dommer Mark Clattenburg.

Omar Elabdellaoui fosset oppover høyresiden og inn i Ungarns 16-meter da Tamas Kadar tok tak i skjorten til Norges høyreback, som gikk i bakken.

ROPER PÅ STRAFFE: Omar Elabdellaoui går ned i straffefeltet etter en duell med Tamas Kadar. Publikum ser ut til å være enige med Norges høyreback.

Den engelske kamplederen virket imidlertid sikker i sin sak. Han pekte myndig mot det ungarske målet og dømte utspill fra femmeter.— Det er en soleklar straffe. Det er bemerkelsesverdig at en så god dommer ikke klarer å få med seg det, sa en tydelig irritert og oppgitt Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter kampslutt.

  • Se reprise fra vår sending med Arne Scheie etter kampen øverst i artikkelen!

Heller ikke Elabdellaoui klarer begripe at Clattenburg lot være å dømme norsk straffespark.

— For meg var det helt klart en straffe. Jeg ble holdt igjen, og hadde han ikke gjort det, så hadde jeg vært helt gjennom, sier Olympiakos-proffen.

— Ville vært rødt

Dersom Clattenburg hadde pekt på straffemerket, ville det sannsynligvis endt med Kadars andre gule kort.

Ungareren hadde med seg et gult fra første omgang etter en i overkant tøff takling på Per-Ciljan Skjelbred.

NORSK FRUSTRASJON: Alexander Tettey skjønner lite i det Omar Elabdellaoui får gult kort av dommer Mark Clattenburg.

— Ja, da ville det vært rødt kort, en mann mindre og mest sannsynlig mål til oss. Det er sånne situasjoner som snur kamper, sier en frustrert Elabdellaoui.

— Du må spørre dommeren

Ungarns landslagssjef Bernd Storck brukte fryktelig lite tid på den omdiskuterte straffesituasjonen da han fikk spørsmål om den på sin pressekonferanse.

— Jeg så ikke situasjonen. Du må spørre dommeren, var alt tyskeren ville si.

Det er lettere sagt enn gjort. Dommer Mark Clattenburg var ikke tilgjengelig for pressen torsdag kveld.

Til tross for stor norsk dominans spillemessig, reiser Høgmos menn til Budapest med 0-1 i bagasjen fra den første play off-kampen.

svp://102482?view=ap