Benny tar med svensk assistent

<p>Benny Lennartsson tar med seg Alexander Axén som assistent til Start.</p>

Trener Benny Lennartsson.fotball Viking trening
  • Eivind Aarre
    Eivind Aarre
Axen1_H
Trener Benny Lennartsson, Viking, med gullhår etter cuptriumfen. Cupfinalen 2001. Bryne - Viking. Ullevaal stadion, 4. november 2001. (Foto: Peter Tubaas/Digitalsport)

37-åringen bekrefter overfor Örebro-avisen Nerikes Allehanda at han er klar som assistent for Lennartsson.

— Ja, det ble klart nettopp. Jeg ble kontaktet fredag, og dagen etter pakker jeg veskene. Det går fort i denne bransjen. Jeg ser allerede fram til lørdagens kamp mot Rosenborg, sier Axén.

Hans klubb Rynningen - der han var inne i sin 7. sesong - slapp ham før tiden, slik at han kunne jobbe sammen med Lennartsson. De to kjenner hverandre fra da Lennartsson var trener og Axén spiller i Forward.

- Min inspirasjon

— Benny var min inspirasjon. Han er en energikilde utenom det vanlige. En kan godt si at det var Benny som fikk meg til å få smaken på treneryrket, sier Axén.

— Jeg er takknemlig for at Rynninge har vist forståelse, og slapp meg før tiden. Dette er en stor sjanse for meg. Selv om det bare er for to måneder i første omgang, er det få forunt å kunne jobbe som trener på heltid. For en utfordring, og for en erfaring å ta med seg! Akkurat nå kribler det, sier Axén.

Benny: - Brannslukker

Lennartsson selv sier det om å ta jobben i Start:

— Jeg er vel en slags brannslukker. I min alder tilbys jeg sjelden langsiktig trenerjobb. Selv tar jeg gjerne en mer langsiktig jobb. Men da må tilbudet være spennende og klubben tiltalende, sier 64-åringen til VG Nett.

At han valgte å takke ja til Starts tilbud begrunner Benny slik:

- Jeg har hatt mange fine fotballår i Norge, og er kjent med norsk klubbfotball. At Stig Inge Bjørnebye - som avgått trener - mente at jeg burde overta, veide tungt.

Ringte Lunde Aarsheim

— Jeg ringte også deres eks-spiller, Bjarte Lunde Aarsheim. At han mente dette var en god klubb, med bra muligheter til å holde plassen - tross tabellposisjonen - var også positivt. Dessuten har jeg fulgt klubben litt ekstra i mediene fordi jeg kjenner to-tre av dem som har spilt der: David Nielsen, Ben Wright og Bjarte, sier Lennartsson.

— Vi har jobbet med dette i to-tre dager, og fikk på plass dette lørdag kveld, sier sportslig leder Svein Mathisen til fvn.no.

- Var Benny Lennartsson førstevalget?

— Ja, det var han. Vi har sjekket rundt på markedet for å se hvem som var ledig, og tror Benny er mannen som kan gi oss en ny giv, og dermed de nødvendige poengene, sier Mathisen.

Om Viking-legenden Lennartsson blir en suksess kan han bli Start-trener på permanent basis..

— Det får vi vurdere etter sesongen, men i utgangspunktet er han ansatt bare ut sesongen, understreker Mathisen.

Kjent fra Viking

Lennartson er et kjent navn i Norge etter sine to perioder i Viking. I 1991 tok han seriegull med klubben. I 2002 fikk han beskjed om at han ikke var ønsket lenger i Stavanger-klubben, og har siden den gang vært ledig på markedet. Unntaket er da han i 2004 ble hentet inn av danske Viborg for å redde plassen i dansk superliga. Det klarte han.

Veteranen har mer enn 35 års fartstid bak seg i treneryrket.

Stig Inge Bjørnebye trakk seg som Start-trener tidligere denne uken, etter at laget var uten seier på 10 kamper. Start ligger nest sist og har seks poeng opp til trygg plass når sju kamper gjenstår i eliteserien.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk