Fotball

Haugesund langer ut mot Rosenborg: – Særdeles uprofesjonelt

Torsdag bekreftet Rosenborg at Haugesunds Eirik Horneland tar over som ny trener på permanent basis. De to klubbene er imidlertid ikke enige enda, hevder Haugesunds styreleder.

Eirik Horneland har trent Haugesund siden 2016. Nå tar han over Rosenborg. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

 • Pål Strande Gamlemoen
  Journalist

– Vi føler at dialogen med Haugesund har vært profesjonell hele veien, sa RBK-styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen, etter at Rosenborg bekreftet at Eirik Horneland blir klubbens ny hovedtrener.

Assistenttrener Karl Oskar Emberland blir også med til Lerkendal.

 • LES MER: Her er Rosenborgs nye trenerduo

Horneland har trent Haugesund siden oktober 2016.

Der er de lite fornøyde med RBKs fremgangsmåte.

– I går ettermiddag/kveld fikk vi en henvendelse fra Rosenborg med et ønske om et møte i dag morges, hvor det ble gjennomført. Utover dagen har det vært konkrete forhandlinger mellom partene. Vi opplever at vår siste henvendelse til Rosenborg ikke ble besvart, men at de istedenfor gikk ut og presenterte sine nye trenere, våre kontraktsbundne trenere, sier styreleder Leiv Helge Kaldheim til TV 2, før han legger til:

– Vi føler det er særdeles uprofesjonelt og vi tenker én ting i forbindelse med FK Haugesunds situasjon, men det er andre klubber i Norge som opererer på det samme nivået som oss, og som bør ta dette til ettertanke, når Rosenborg, som Norges største klubb våger å opptre på denne måten overfor oss andre.

Les også

Koteng forstår ikke Haugesunds krasse kritikk

Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Haugesund er med andre ord ikke enige med Rosenborg om en overgang for de to trenerne. Horneland skrev under på en ny treårskontrakt med Haugesund i november.

Ivar Koteng forteller til VG at han har forståelse for at Haugesund ikke er glade for å miste de to trenerne, men at han ikke forstår Kaldheims kritikk. Han synes ikke Rosenborg har handlet klanderverdig.

– De har jo en vanlig ansettelseskontrakt som de har sagt opp og vi er blitt enige med dem. Det er ikke så komplisert. Hvis vi ikke får kjøpt dem ut av oppsigelsestiden, tar de over 1. februar, sier han til VG.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt96212171420
2Molde962123111220
3Kristiansund850378-115
4Rosenborg94232014614
5Vålerenga93421513213
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. FK Haugesund
 4. Eirik Horneland