Fotball

Drømmeresultater for Norge

Der Norge gjorde jobben og vant, rotet grupperivalene Italia, Kroatia og Bulgaria bort poeng i EM-kvalifiseringen i fotball søndag.

Bulgaria og Georgi Terziev (t.v.) gikk på en overraskende smell mot Malta og Terence Vella.

Både toppkampen Italia — Kroatia og Bulgaria - Malta endte 1-1. Det betyr at Norge overvintrer på tredjeplass, men det er kun ett poeng opp til tabelltoppen etter fire kamper.

Les også

Hemmelig cornertrekk sendte Norge til himmels

Italias veterankeeper Gianluigi Buffon viste seg ikke fra sin beste side mot Kroatia. 36-åringen har i årevis vært sikkerheten selv for «Gli Azzurri» og klubblaget Juventus, men han var ikke patent da Ivan Perisic skjøt et lavt skudd forbi 36-åringen og til 1-1 søndag.

Les også

Slik spilte Norge - Dæhli var best

I den situasjonen virket det som om Buffon plutselig var preget av alderen. Han hadde også tendenser til rufsete spill senere i oppgjøret på San Siro. Like før pause klomset han det til i en duell, og kun en italiensk klarering på strek stoppet Kroatia fra å ta ledelsen.

Pyro

Gjestenes utligning kom kort tid etter at Antonio Candreva i det 11. minutt hadde sendt Italia foran med et vakkert distanseskudd.

Les også

Skandalekamp stoppet i Norges gruppe

Kroatia holdt klart mest på ballen, og gjestene var flere ganger farlig på kontringer. Spesielt mot slutten kunne Italia fort ha blitt straffet.

Oppgjøret i Milano ble skjemmet av bruk av pyroteknikk fra deler av de kroatiske tilreisende på tribunen. Dommer Björn Kuipers tok til slutt affære og stoppet kampen en periode kvarteret før slutt.

Bulgarsk blemme

Bulgaria var storfavoritt før hjemmemøtet med Malta, men en straffebom skulle bli kostbar. Andrej Galabinov ga vertene ledelsen etter seks minutter, men fire minutter etter pause utlignet Clayton Failla med et straffemål.

Kvarteret før slutt kunne Ivelin Popov ha blitt bulgarsk matchvinner, men han bommet fra ellevemeteren. Dermed ebbet oppgjøret ut i 1-1. Det betyr at Norge har fått en fin avstand til Bulgaria med fire poeng. Kroatia og Italia topper med ti poeng hver.

Les også

- Dødballene har plaget meg

Norge slo Aserbajdsjan 1-0 i Baku tidligere søndag. Håvard Nordtveit nikket inn vinnermålet etter 25 minutter. (©NTB)

Les mer om

  1. Kroatias herrelandslag fotball
  2. Italias herrelandslag fotball
  3. Maltas herrelandslag fotball
  4. Bulgarias herrelandslag fotball