Fotball

Reagerer på Høgmos dobbeltbytte: - Det er en laglederfeil

Landslagssjefen valgte å gjøre to bytter før en defensiv dødball. Den avgjørelsen var ikke alle begeistret for.

Per-Mathias Høgmo får kritikk etter sitt valg om å gjøre to bytter før den avgjørende 3-2-scoringen.
 • Sindre Trygsland
 • Odd Inge Aas
  Journalist

Belgia — Norge 3-2 (1-1)

BRUSSEL/OSLO: Per-Mathias Høgmo er nok fornøyd med mye etter Norges 3-2-tap for Belgia søndag. Gjestene var gode i lange perioder i Brussel, men måtte til slutt seg slått etter scoringer av Romelu Lukaku, Eden Hazard og Laurent Ciman.

Men foranledningen til den avgjørende scoringen er det flere eksperter som stusser over. For rett før Belgia skulle slå en dødball, valgte landslagssjefen å gjøre to bytter.

Les også

Norge sjokkerte Belgia, men måtte til slutt gi etter for overmakten

Kritisk ekspert

Stefan Strandberg og Iver Fossum ble byttet inn for Ole Selnæs og Veton Berisha. Situasjonen endte med at Ciman upresset fikk stange inn 3-2 til hjemmelaget.

De norske spillerne henger med hodet etter baklengsmål mot Belgia i Brussel.

— Det er merkelig at han bytter to spillere på dødball imot, var kommentator Kenneth Fredheims umiddelbare reaksjon.– Det har jeg aldri gjort. Det er jo en sak i seg selv; å velge å bytte på defensiv dødball – særlig når det er to stykker også. Da blir man tvunget til å stable om inne feltet og det lyktes vi ikke med, sier fotballekspert Tor Ole Skullerud på MAX.

Les også

«Tegnene på bedre tider for Norge er tydelige»

– Det er en laglederfeil, mener kollega Bengt Eriksen om avgjørelsen.

Norges landslagskaptein Stefan Johansen ble spurt om situasjonen etter kampen. Han mener at baklengsmålet ikke kan skyldes på byttene alene.

– Man skal ikke gjøre det, sies det, men vi gjør ikke en god nok jobb, heller, sier han i et intervju med MAX.

Les også

Tre norske spillere får syv på børsen etter tap i Belgia

De norske spillerne klarte ikke å svare på 3-2-scoringen, og dermed ble en imponerende seier mot Island på Ullevaal i midtuken fulgt opp med tap, tross flere gode perioder i Belgia.

Høgmø: — Ikke kaos

Direkte konfrontert med det taktiske valget før dødballen, forsvarer Høgmo sin egen beslutning.

– Det er ikke kaos på det frisparket. Joshua King sto på første stolpe og vi setter inn luftstyrken til Stefan som er god til å markere og rydde unna. Det skal være veldig kurant, sier landslagssjefen til Aftenposten.

Norge spilte en god kamp på bortebane mot et av Europas beste landslag. Men som mot Portugal for en uke siden ble de straffet hardt defensivt. Det første målet kom etter en svak inngripen av Jonas Svensson, og også keeper Ørjan Nyland kunne gjort en bedre jobb på skuddet til Romelu Lukaku.

Utligningen fra Eden Hazard var også av den enkle sorten. En av banens minste spillere fikk stusse ballen i nettet etter et presist innlegg fra Kevin De Bruyne. Manchester City-spilleren fikk stå helt upresset og legge inn.

— Det er nettopp derfor det er så viktig med denne typen kamp, for du blir straffet.Vi begynte å bli litt slitne, og vi fikk avstand mellom midtbanefemmeren og backfireren. På corneren tar vi ikke ut rommet foran mål. Det er greitå bli minnet på at man må holde konsentrasjonen helt ut, sier Høgmo.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  Une Bastholm trekker seg som MDG-leder – Arild Hermstad tar over inntil videre

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5