Fotball

Her tar Ørn ledelsen for første gang på to måneder

Ikke siden sesongåpningen mot Medkila 28. mars har Trondheims-Ørn ledet på hjemmebane.

GLEDE: Her jubler Elen Sagmo Melhus over å ha sendt Trondheims-Ørn i ledelsen over Klepp.
  • Christian Skare Stendal

Den rekken ble stoppet mot Klepp. Ansiktsuttrykket til Elen Sagmo Melhus sier det meste. Det å endelig ta ledelsen og vinne en seriekamp igjen betyr rimelig mye for et lag som har gått seks kamper uten serieseier.

I begynnelsen av sesongen var Ørn-spillet svakt og resultatfangsten solid. I den senere tiden har spillet varmet mer, mens poengene har vært få.

Faktisk har ikke Trondheims-Ørn ledet en hjemmekamp i serien siden laget vant 2-0 over Medkila i sesongåpningen 28. mars.

Etter det har det blitt hjemmetap for Arna-Bjørnar og Avaldsnes, og ett poeng mot Stabæk. På bortebane har det ikke vært mye lystigere. Laget vant mot nyopprykkede Urædd 2. april – før det var full stopp seiersmessig. Uavgjort mot Vålerenga og Sandviken og bortetap mot Kolbotn skremmer ingen.

Men hjemme mot Klepp søndag ble begge rekkene endelig stoppet.

Etter fem minutter med et rimelig høyt kamptempo og lite finspill, bestemte Trondheims-Ørn seg for å legge skikkelig press på Klepp-keeper Eliza Campbell. Oda Fugelsnes sørget for at sisteskansen rotet bort ballen, og plutselig lå den i føttene på Elen Sagmo Melhus.

Ørns nummer 9 klarte så vidt å stokke føttene godt nok til å få sendt i vei en slags avslutning, og selv om skuddet ikke akkurat kan karakteriseres som en suser – trillet ballen forbi to Klepp-forsvarere og inn i det tomme målet.

Dermed fikk Ørn-jentene følelsen av å lede hjemme på Ranheim for første gang på to måneder.

Les også

Molde ut mot Rosenborg-fans: - Et lavmål som ikke finnes andre steder i Norge

Klepp-trykk

Gleden kunne vært kortvarig, men heldigvis for hjemmebane misset Klepps Marie Bakke på gigantsjansen hun fikk bare få minutter senere.

Og det var Klepp som var det førende laget etter 1-0-scoringen. De grønnkledde kom til flere brukbare muligheter, og Ørn-keeper Kristine Nøstmo var lynraskt nede og avverget scoring da ballen var på vei til å finne nettet etter en heading.

MT: Keeper ut etter smell

Da 25 minutter var spilt gikk Trondheims-Ørns landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland og Klepps målvakt Campbell begge i bakken, etter at de to var i en hodeduell like utenfor Klepps sekstenmeter. Etter noen minutters opphold kom begge tilbake på banen med hver sin bandasje rundt hodet. Campbell ble imidlertid ikke værende lenge ute på kunstgresset, og måtte byttes ut.

Hjemmelaget slet med å etablere noe ordentlig spill, men klarte etter hvert å ta initiativet i kampen. Men sjansene uteble og lagene gikk til pause med 1-0 til Trondheims-Ørn.

Les også

Se video: Dorsin gråt, grep mikrofonen og kuppet festen

Grei kontroll

Den andre omgangen startet like sjansefattig som den første sluttet, og det skulle gå tjue minutter før det ble virkelig farlig foran noen av målene. Nok en gang la Ørn-spillerne et skikkelig press på motstandernes keeper, og Karlseng Utland fikk muligheten til å doble ledelsen. Men fra få meters hold gikk avslutningen rett på keeper, som i tumultene etterpå fikk frispark.

Innbytter Maria Olsvik var også nære på etter at Trondheims-Ørn holdt trykket oppe etter en corner, men klarte akkurat ikke rekke frem til å styre inn 2-0-målet.

Defensivt hadde hjemmelaget god kontroll, og Klepp kom ikke nærmere enn et ålreit langskudd fra 20 meter som gikk en meter over mål, i tillegg til en heading fra kloss hold som keeper Nøstmo avverget greit på overtid.

Dermed endte det 1-0 til Trondheims-Ørn over Klepp.

Les også

  1. Gytkjær scorer «alltid» på Lerkendal

  2. Herrejemini, er Rosenborg så god!

  3. Solskjær: - Gullkampen er ikke avgjort

Les mer om

  1. Trondheims-Ørn
  2. Klepp IL
  3. Toppserien