RBK-treneren om Leicester-gullet: - Et spark bak til dem som ødsler ut penger

De fleste i Rosenborg-leiren gleder seg stort over at Leicester sikret seg Premier League-tittelen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen hyller Leicester etter sensasjonen.

Da Tottenham gikk på et poengtap borte mot Chelsea, var fotballsjokket endelig et faktum. Lille Leicester har beseiret alle storklubbene i Premier League.

— En helsikes prestasjon, mener Jonas Svensson.

— Den største prestasjonen i Premier League noensinne, påstår Matthias Vilhjalmsson.

— Det er fantastisk. For fotballen er det dette noe av det beste som kan skje at et lag som Leicester kan vinne Premier League, som kanskje er den mest prestisjefulle ligaen i verden, sier Tore Reginiussen.

RBK-stopperen innrømmer at han egentlig ikke fikk seg til å tro på at Leicester skulle klare å holde hele veien inn.

— Det skjer jo mest sannsynlig aldri igjen at et sånt lag vinner. De har hatt en maks sesong, mens mange av de antatte topplagene ikke har hatt det. Det er ubeskrivelig artig for fotballen generelt, og resultatet viser hva man kan få ut når man får maks ut av hver enkelt og har et lag med stor «L».

Roser Ranieri

Trener Kåre Ingebrigtsen har latt seg imponere over hva manager Claudio Ranieri har fått ut av spillerne sine.

— Ranieri har satt sammen et lag og en gruppe som fungerer. Det er ikke flaks. De har vært gode hele tiden, helt fra i fjor høst, sier han

— Så tror jeg det er et spark i baken til dem som ødsler ut penger og ikke får til noe. Jeg tror også det sier litt om kvaliteten på Premier League, sier Ingebrigtsen.

Leicester har brukt vesentlig mindre penger på å kjøpe spillere enn hva klubber som Manchester United, Manchester City og Liverpool har.

Det fryder RBK-treneren å se at det fortsatt går an.

— For fotballen er dette ålreit, og det er et signal om at penger ikke betyr alt. Du kan gjøre mye bra ved å være flink, og det må Ranieri ha vært, sier han.

Gleder seg over at Spurs ikke vant

Liverpool-supporter Vilhjalmsson er voldsomt imponert.

— Det gir alle klubber i verden et spark i ræva, inkludert Liverpool. Steven Gerrard har aldri vunnet Premier League, dessverre, og så skal Wes Morgan løfte pokalen nå. Det er vilt, sier islendningen.

Tottenham-fan Fredrik Midtsjø er skuffet, men fattet, etter at gullhåpet har forsvunnet for godt, mens Jonas Svensson har flere grunner til å glede seg over at Leicester stakk av med tittelen.

— En ting er at det er fantastisk at Leicester vinner. En annen ting er at det er fantastisk at Tottenham ikke vinner, sier Arsenal-supporteren og gliser.

— Det er greit at det er et lag som Leicester som vinner når det ikke blir Arsenal. Du slipper å høre det da, for å si det sånn.