Helland bekrefter: – Jeg er klar til cupfinalen

Tidligere denne uken var det tvil om Pål André Helland kom til å rekke cupfinalen. Lørdag formiddag kom han med en gladnyhet til RBK-fansen.

LEKEN: RBK-spillerne hadde en leken trening dagen før dagen.
  • Adrian A. Aagesen

LERKENDAL: Søndagens cupfinale blir Pål André Hellands fjerde finale. Hans første kom i 2012 da han hjalp Hødd slå Tromsø. Den neste gikk RBK-vingen av banen som tapende finalist mot Molde i 2013, men i fjor kunne han løfte cupgullet igjen.

Så – tidligere denne uken kom det en nyhet som RBK-supporterne ikke hadde ønsket: Helland var tvilsom til søndagens finale.

Men på lørdagens trening trente han godt sammen med resten av laget – uten problemer.

Klar: Pål André Helland er klar til å møte Kongsvinger på søndag

— Det var vel litt medieskapt den tvilen. Vi har vært ganske rolige her på at jeg skulle være klar til kampen og det er jeg, sier Helland til adressa.no.

Les også

Treneren nekter å gi RBK-guttene et fast draktnummer

Viktig for laget

Hans fjerde finale, altså. Det er noe vingen setter høyt opp på listen.

— Jeg føler meg privilegert som får mulighet til å spille min fjerde finale. Det er en svær begivenhet med cupfinale og man får ikke større kamper i Norge, fortsetter han.

Kåre Ingebrigtsen mener Helland er som skapt for disse kampene.

VIKTIG: Bruttern mener Helland alltid er viktig, men at RBK ikke avhenger seg av bare én spiller.

— Han er alltid viktig for oss, men vi er ikke avhengig av én spiller. Pål (André Helland) er laget for de store anledningene. Han trives i store kamper og scoret et flott mål i fjor. Det husker han og han vil sikkert ha flere, sier Bruttern.

Les også

Trenerforeningen kårer Ingebrigtsen til årets trener på bekostning av Nilsen

Sultne spillere

RBK-treneren har flere spillere i troppen som aldri har opplevd en cupfinale i Norge, samt spillere som ikke fikk bidra like mye i fjor som i år.

— Vi har definitivt sultne spillere til dette. Jeg tror spillerne gleder seg veldig til kamp. Det er en flott ramme rundt det og det hele er en fest, sier han videre.

Både Christian Gytkjær, Alex Gersbach, Gudmundur Thorarinsson, Erlend Dahl Reitan og Matthias Vilhjalmsson er blant spillerne som ikke har spilt cupfinale. Anders Konradsen og Tore Reginiussen fikk noen minutter for Rosenborg i fjor.

Vil du ta del i Adressa-sportens dekning av cupfinalen? Legg oss til på snapchat.

Pek snapchat-kameraet mot spøkelset for å legge til adressasporten på snapchat.