Fotball

- Parr god nok for landslaget

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285412"> <strong>AaFK — Start</strong></a> <strong>2-0:</strong> Svein «Matta» Mathisen mener AaFKs Jonathan Parr spilte seg rett inn i landslagsdiskusjonen mot Start.</p>

Jonathan Parr var en av banens beste mot et svakt Start-lag i Ålesund.
  • Helge Skuseth
matta1

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Jonathan Parr leverte backspill av ypperste klasse og imponerte stort på Color Line Stadion mot Start mandag. Parr var med på omtrent hvert et AaFK-angrep, hadde to målgivende pasninger samt et knallskudd som ristet tverrliggeren skikkelig.

Og innlegget til 2-0 må ha vært den flotteste pasningen som har vært levert på CLS noensinne. Og når Alexander Mathisen viderebefordret krempasningen direkte i motsatt hjørne med et vakkert volleytreff, var dette som jordbær med fløte for alle AaFK-patrioter.

Dette var inderlig vakkert — jamen kan AaFK spille som Brasil de også!

- Plaget livet av oss

Starts sportslige leder Svein Mathisen, Mr. Start himself, var til stede på kampen, og ga seg ende over for Parrs backspill.

– Han plaget livet av oss. Fortsetter han slik er det ingen tvil - da blir han Norges neste venstreback på landslaget. Jeg visste at han var god, men at han skulle herje slik var nesten flaut for oss, mente «Matta».

Som ikke hadde noen forklaring på den ynkelige innsatsen Start framviste, i hvert fall til det gjensto et kvarter av kampen.

– Parr fikk jo en flyplass å løpe på - større enn Vigra! Våre spillere virket feige og engstelige, og AaFK var virkelig gode. Og i Parr hadde de dagens mann, ingen tvil hos meg, fastslo Mathisen.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO Målene AaFK - Start 2-0

svp://94519?view=ap

Aalesund — Start: Målene

Vi følger Start:

30 innlegg

Og slik ros fra en tidligere landslagsmann med gullklokka var søt musikk for Jonathan.

– Hyggelig å få høre slikt fra en ekspert som Mathisen, klart det! Og joda, jeg er kjempefornøyd med både min egen og lagets spill og innsats i dag. Jeg tror jeg slo minst 30 innlegg i dag, jeg fikk veldig mye boltreplass ute på venstrekanten og da var det bare å gi gass, ler han.

– Du tok innersvingen på fryktede Bolanos?

– Ja, jeg tror da det! På forhånd hadde jeg bestemt meg for å satse offensivt, slik at han ble mest opptatt av å løpe hjemover mot eget mål. Og jeg klarte å gjøre ham mør, for det var ikke så mye å se til ham i denne kampen, fastslår AaFKs nye backhelt.

Som kom til AaFK som kantspiller fra Lyn, en plass han for øvrig fortsatt trives på.

Web-TV:

Molde torsdag

– I dag spiller vi Start dårlige, føler jeg. Vi skaper mye, vi har en kampplan som vi klarer å holde oss til, og vi har fått en egen evne til å score mål i hver eneste kamp. I dag holdt vi også nullen bakover, og det er spesielt tilfredsstillende for keeper Anders og vi i forsvarsrekka. Og bortsett fra litt trøbbel mot slutten, da Start flyttet opp halve laget i angrep, følte jeg at vi hadde full kontroll.

– Og nå er det Molde?

– Og det gleder vi oss til. Molde er gode, mye bedre enn tabellposisjonen viser, men vi skal sannelig gi dem kamp der oppe. Det gjelder å holde på den gode følelsen som gjennomsyrer hele laget nå, og så får vi telle opp etter hvert, sier en inderlig glad og fornøyd Jonathan Parr.

- Store framskritt

Ros fikk Parr fra alle kanter etter gårsdagens kamp - også fra trener Kjetil Rekdal.

– Dette var backspill av landslagsklasse - minst! Jeg har jobbet mye med Jonathan, men tidligere svarte han alltid «Ja, men ...» når jeg skulle rettlede ham. Han har sluttet med det nå, og gjør store framskritt for omtrent hver kamp. Nå gjenstår det bare at han vurderer når han skal gå på offensiven og når han bør holde igjen , mener Rekdal.

Som avslutter: – Dersom Jonathan hører på treneren sin, så blir han kjempegod...

VIDEO: Skråblikk på 9. serierunde:

Bikiniprat, kampsport og fremtidsbriller

Totalt useriøs oppsummering av niende serierunde

svp://94518?view=ap

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Les også

  1. Vikstøl: - Dette var bare natta

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien