Fotball

Aktor: - Stabæk var for lure

Aktor Morten Stene sa at hele straffesaken knyttet til overgangen av Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga er preget av en fotballklubb som var i en desperat situasjon i 2011.

Morten Sten er aktor i overgangssaken og holder i dag sitt innlegg hvor han skal overbevise retten om at de tiltalte har gjort noe ulovlig i forbindelse med overgangen til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Her sammen med en av forsvarerne Ellen Holager Andenæs.
 • NTB
sz580333.jpg

Politiadvokaten startet sin prosedyre i Asker og Bærum tingrett onsdag morgen. To uker med bevisførsel og forklaringer fra en rekke vitner har ikke endret påtalemyndighetens oppfatning om at salget av islandske Gunnarsson og opsjonsavtalen knyttet til Herman Stengel var en konstruksjon.

Aktoratet mener avtalen om å selge Gunnarsson for 1 million kroner var en grov underprising fordi Stabæk ville holde penger unna den franske klubben Nancy som hadde rett på halvparten av pengene ved et salg.

Desperat pengejakt

Stene skisserte at handelen ikke ser ut å være et resultat av langvarig planlegging eller kynisk utnyttelse, men heller at Stabæk sommeren 2011 befant seg i økonomisk krise som førte til at alle steiner ble snudd i jakten på penger.

— Spørsmålet her er om en i en fortvilet desperat situasjon har vært litt for kreative og litt for lure fordi en ville berge en fotballklubb, sa Stene i prosedyren.

På vei tilbake

Han trakk fram at Rosenborg var villig til å betale 2,5 millioner kroner for Gunnarsson og anslo verdien på islendingen på opp mot 4 millioner kroner. Til grunn for dette la han at Gunnarsson var på vei tilbake og at han hadde vært god målscorer i 2010, og at denne utviklingen så ut til å fortsette i 2011. — Påtalemyndigheten mener å ha ført bevis for at Veigar Páll Gunnarsson ikke var noen dalende stjerne denne sesongen, men på vei tilbake, sa Stene i retten. (©NTB)

Les også

 1. Overgangssaken: Aktors dag i retten

 2. Aktor vil ha fengselsstraff

 3. RBK-advokat: - Tenkte det var bedrageri

 4. Mistenkte at Stabæk ville holde Veigar-pris lav grunnet Nancy-klausul

 5. - Prisfordelingen var ikke riktig

 6. - Tenkte «Er jeg verdt så lite?»

 7. Nå skal Gunnarsson forklare seg

 8. Hovedperson i birolle

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Vålerenga Fotball