Viking drøyer bud på finsk spiss

<p>Åge Hareide var tirsdag på plass for å finsikte Teemu Pukki. Han likte det han så av spissen, men vil se mer før Viking eventuelt legger inn et bud.</p>

20110719 Helsinki. ÿge Hareide.BY Vesa Koivunen

HELSINGFORS / STAVANGER (Aftenbladet): — Han er utvilsomt en god fotballspiller, men vi må se ham i aksjon mot bedre motstand, sier Hareide til Aftenbladet.

HJK Helsinki fikk lett motstand i den andre kvalifiseringsrunden til mesterligaen i går.

Walisiske Bangor hadde lite å stille opp med, og det finske hovedstadslaget vant overbevisende 10-0.

Pukki noterte seg for to av scoringene, og i følge rapportene hadde han også en glitrende målgivende pasning. På stillingen 7-0 etter 69 minutters spill ble Pukki tatt av banen.

Hareide mener fortsatt beslutningsgrunnlaget er for dårlig til at Viking kan komme med et bud. Viking-treneren var på ingen måte imponert over Bangor.

- De minnet mer om et publag, og utover kampen gikk de fullstendig opp i limingen. HJK-spillerne fikk masse tumleplass. Pukki viste likevel at han har en god fot og et godt rykk , sier Hareide.

Allerede neste onsdag får Viking muligheten til å se Pukki mot en mer kvalifisert motstand. Da spiller HJK mot Dynamo Zagreb i den tredje kvalifiseringsrunden til mesterligaen.

— Når jeg kommer hjem skal vi diskutere hvem av oss som skal reise, sier Hareide.

Tenker ikke på Viking

Gjennom den finske avisen Helsingin Sanomat , fikk Aftenbladet spurt Pukki hva han synes om Vikings interesse. Spissen er sparsommelig med kommentarer.

Jeg har kun lest i avisene at treneren deres var på tribunen for å se meg spille , sier Pukki.

Hva synes du om Vikings interesse?

— Det tenker jeg ikke på nå. Nå fokuserer jeg kun på de kampene vi skal spille, sier Pukki.

Den finske journalisten Johannes Laitila beskriver Pukki som en målfarlig spiss, men at effektiviteten kunne vært bedre.

Han tror det er store muligheter for at Pukki forlater HJK når overgangsvinduet åpner i august.

— Når finske spillere får muligheten til å spille i utlandet, så pleier de takke ja. HJK er den klubben som betaler best i Finland, men lønnsnivået er nok likevel tre ganger høyere i Norge, sier Laitila.

Snarlig avklaring

Samtidig som Viking jakter en ny spiss, følger de også spent med på situasjonen til Fredrik Nordkvelle. I går ble det klart at midtbanespilleren definitivt ikke fortsetter i Strømsgodset.

Hareide har tidligere uttalt at han ser på Nordkvelle som en optimal erstatter for Birkir Bjarnason. Spillerens agent mener det er gode muligheter for en overgang til Viking.

- Viking er i aller høyeste grad en klubb Fredrik vurderer. Vi kommer til å ta en beslutning relativt rask, og jeg regner med at ting er klart i løpet av én uke eller to , sier Stig Lillejord.

Bertelsen-tilbud

Han er også agent til Trond Erik Bertelsen. Søndag fikk venstrebacken et tilbud om en forlengelse av kontrakten.

— Dette er Vikings første tilbud, og vi skal ha flere samtaler i løpet av uken. Trond Erik har kanskje hatt sin beste sesong siden han kom til klubben, og han er åpen for å forlenge med Viking. Samtidig ønsker han å se om det finnes noen muligheter for en utenlandsk klubb, men vi er har ingenting konkret på gang på den fronten, sier Lillejord.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering