Fotball

Innbytter avgjorde bunnoppgjør

<p>Ameobi senket QPR rett før slutt.</p>

Queens Park Rangers' captain Ryan Nelsen, right, vies for the ball with Newcastle United's Mike Williamson, left, during their English Premier League soccer match at St James' Park, Newcastle, England, Saturday, Dec. 22, 2012. (AP Photo/Scott Heppell)
  • Jørgen Tjærnås

NEWCASTLE — QUEENS PARK RANGERS 1-0:

Bittelille julaften hadde både Newcastle og QPR muligheten til å sikre seg en fin julepresang på forhånd, da de to bunnlagene møttes i Nord-England. En mulighet hjemmelaget tok til slutt.

Bortelaget kom inn i kampen med en tro på at det skal være mulig å berge plassen, etter sesongens første ligaseier mot Fulham sist. Mens Newcastle like over streken har rast nedover tabellen etter å ha tapt seks av sine sju siste kamper.

Før pause så det ut som om frykten for å tape var større enn lysten på å vinne for begge lag. Newcastle hadde et visst press, men utenom et par skudd fra langt hold klarte de ikke å skape det helt store. QPR lå lavt og hadde planer om å kontre, men skapte lite og ingenting i duskregnet.

Etter pause kom Djibril Cissé seg tidlig til en brukbar mulighet for bortelaget, men keeper Tim Krul fikk avverget.

Protesterte mot bytte

På motsatt side forsøkte navnebror Papiss Cissé seg med en heading for Newcastle etter en times spill. Men forsøket forsvant høyt over.

Det var det siste senegaleseren gjorde før han ble byttet ut. Men det spørs nok om det ikke blir et lite etterspill for spissen, ettersom han nektet å ta manager Alan Pardew i hånda på vei mot garderoben.

Byttet skulle uansett sørge for å snu kampen i riktig retning for hjemmelaget.

Innbytter Shola Ameobi kom kjapt til en brukbar sjanse etter nok et Newcastle-innlegg, men dårlig timing på opphoppet gjorde at forsøket ble harmløst.

Fem minutter senere forsøkte han seg fra samme hold. Men selv om forsøket var bedre ble det heller ikke da virkelig farlig.

Mål til slutt

Kampen må ha vært frustrerende for hjemmefansen. For selv om laget deres klarte å beleire QPRs banehalvdel ble det ikke skapt mer. Gjestene tok få sjanser, flyttet opp få spillere når de først fikk tak i ballen, og så ut til å være helt greit fornøyd med det ene poenget de lenge hadde i lomma.

For Ameobi ble imidlertid alle gode ting tre ni minutter før slutt. Innbytteren fikk ballen til venstre for mål, og dro seg inn i midten med en lekker skuddfinte. Med neste ballberøring sendte han ballen sikkert i mål, og sørget for en fortjent ledelse til hjemmelaget.

Fem minutter på overtid fikk QPRs store stjerne, Adel Taarabt, muligheten på et frispark fra 25 meter. Skuddet var fint plassert, men altfor løst til å sette Krul på en virkelig prøve. Dermed måtte bortelaget innse at slaget var tapt.

Seieren betyr at hjemmelaget klatrer til 14. plass, og nå har fem poeng ned til nedrykksstreken. QPR går på sin side inn i julestriden liggende nest sist i Premier League. Avstanden til sikker plass er imidlertid uendret, og er fortsatt på fem poeng for londonlaget.

RUTINERTE TRENERE: Alan Pardew hilser på Harry Redknapp før kampen. Foto: Digitalsport

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 18. runde:

Manchester C. – Reading 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Gareth Barry (90). 47.007 tilskuere.

Newcastle – Queens Park Rangers 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Shola Ameobi (81). 50.180 tilskuere.

Southampton – Sunderland 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Steven Fletcher (42). 31.275 tilskuere.

Tottenham – Stoke 0-0

35.702 tilskuere.

West Bromwich – Norwich 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Robert Snodgrass (23), 1-1 Zoltan Gera (43), 2-1 Romelu Lukaku (82). 25.799 tilskuere.

Alexander Tettey spilte 87 minutter for Norwich.

West Ham – Everton 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Carlton Cole (14), 1-1 Victor Anichebe (64), 1-2 Steven Pienaar (73). 35.005 tilskuere.

Rødt kort: Carlton Cole (67), West Ham, Darron Gibson (90), Everton.

Wigan – Arsenal 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Mikel Arteta (str. 60). 21.754 tilskuere.

– – - Senere kampstart: Liverpool – Fulham (18.30).

Les også

  1. Slik er juleballsesongen

  2. Uvær stoppet Bergs kamp - og mange andre

  3. Spurs klarte ikke å knekke Stoke-koden

  4. Manchester City vant til slutt

  5. Første tap siden oktober for Tettey og Norwich

Les mer om

  1. Engelsk fotball