– Ankerrollen som skreddersydd for Markus

<p>Nils Arne Eggen har latt seg imponere over måten 17 år gamle Markus Henriksen har grepet den sentrale midtbanerollen på. Selv bare nyter han livet i solen.</p>

TRIVES: - Selvfølgelig har jeg lyst til å beholde plassen, sier Markus Henriksen.

Ghanas Anthony Annan har under Erik Hamrén hatt klippekort på den defensive rollen sentralt på Rosenborgs midtbane, men Nils Arne Eggen har foreløpig ikke hatt muligheten til å bruke VM-stjernen i kamp.

Det var det ingen som brydde seg om på lørdag. Da fortsatte nemlig Markus Henriksen som han har stevnet hittil i sesongen – respektløst og uredd — med et blikk for spillet og en ro man knapt ser hos spillere som har opplevd vesentlig mer på en fotballbane.

– Vi har mange gode unge spillere, men Markus er rimelig skreddersydd for den rollen. Foreløpig er han kanskje enda bedre som indreløper, og han mangler litt tempo i spillet, selv om det har bedret seg veldig , sier Nils Arne Eggen til Adresseavisen.

Skapende kraft

Mot et særdeles defensivt Sandefjord-lag på Lerkendal skal det sies at unggutten fikk svært gode kår i lørdagens kamp, ettersom han sjelden ble satt under press som ballfører. Samtidig evnet han til stadighet å sende strøkne pasninger til spillere på løp i rommet mellom Sandefjords midtbane- og forsvarsledd, og var sterkt delaktig i at hjemmelaget skapte ni gode målsjanser – i tillegg til en drøss gode innleggsmuligheter i 1-0-seieren.

Video: Se høydepunktene fra lørdagens kamp mellom Rosenborg og Sandefjord:

svp://94921?view=ap

Rosenborg — Sandefjord: Høydepunkter – Ja, han er skapende i det meste han gjør. Det går fortsatt litt seint, men det kommer. Han gjør en kjempejobb , sier Eggen.

Som er svært opptatt av å få spillet til å flyte raskt i lengderetning. Det er et punkt som ikke har vært like fremtredende tidligere i sesongen – når Anthony Annan har vært med. Og Eggen er klar på at det slett ikke er sikkert at det er plass til ghaneseren når han kommer tilbake fra Sør-Afrika.

– Nei, ingen i Rosenborg er garantert plass på laget. Sånn som Annan har spilt i VM, kan han ikke spille for Rosenborg. Gjør han det spiller han ikke, sier Eggen.

Stolt over Eggen-ros

Dagen derpå er det en strålende opplagt Markus Henriksen som møter Adresseavisen før han skal koble av med en fisketur.

– Jeg bruker å dra og fiske, for da kan jeg bare slippe tankene i det fri og slappe av , sier han.

Uten at han har tenkt å gjøre det samme på treningsfeltet, for i solsteken på Solsiden slår han fast at han slett ikke har tenkt å overlate den sentrale midtbaneplassen til Annan uten sverdslag.

– Selvfølgelig har jeg lyst til å beholde plassen. Anthony er en fantastisk spiller, og har gjort det utrolig bra i VM, men vi har veldig mange bra spillere i Rosenborg og alle skal få slite med å spille seg inn, sier han.

Og er stolt når han får høre lovordene fra trener Eggen.

– Du setter selvfølgelig pris på å få skryt. Spesielt når det kommer fra en vis mann som han Nils, smiler unggutten.

– Mye å jobbe med

Henriksen er klar på at han ikke nødvendigvis må ha den sentrale midtbanerollen. Han er strålende fornøyd så lenge han er på laget, for, som han sier, han forventet ikke akkurat å være en såpass viktig brikke på Rosenborg-laget som han har vært denne sesongen.

– Målet for meg var kanskje én eller to kamper fra start, og noen innhopp. Men når det har forandret seg såpass fort har jeg selvfølgelig mål om å spille fast ut sesongen , sier han.

At Eggen mener sesongens komet fortsatt har en del å hente på hurtigheten må han bare si seg enig i.

– Han er en fantastisk god trener, så det er kanskje sant det han sier. Jeg må trene på å bli hurtigere både med og uten ball, samtidig må jeg også jobbe med det jeg er god på. Jeg er såpass høy at jeg skal nesten vinne 90 prosent av duellene, så jeg har fortsatt mye å jobbe med, smiler han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk