Fossum ferdig i Brann

<br></br><br></br><p>Branns analysesjef Odd Einar Fossum har ikke fått forlenget sin kontrakt med Brann og er ferdig i klubben.</p>

FERDIG: Odd Einar Fossum er ikke lenger Branns analysesjef.

Trønderen, som tidligere har trent Fyllingens herrelag og Arna-Bjørnar-damene, ble for fem år siden hentet til Brann for å være med på å bygge opp klubbens utviklingsavdeling. Siden har han blitt benyttet i ulike roller innad i organisasjonen, blant annet vikarierte han som en slags sportskoordinator for Brann, før han overtok med ren analyse.

Onsdag ble det klart at Fossum blir erstattet av Tomi Markovic, som har bakgrunnen sin fra NTG hvor både Rune Skarsfjord og hans assistenttrener Kenneth Mikkelsen har arbeidet tidligere. Fossum avviser at han er lei seg for å miste jobben.

Er ikke lei seg

— Nei. Livet er for kort til at man skal gå rundt og være lei seg. Når man er på et engasjement, må man være forberedt på at det ikke blir forlenget.

Han innrømmer likevel at hvis det var opp til ham selv, hadde han fortsatt i Brann.

— Jeg er fryktelig glad i klubben. Jeg var ikke avvisende til å fortsette, selv om arbeidsoppgavene var en smule annerledes enn det jeg var tiltenkt da jeg kom hit for fem år siden.

- Men Brann ville ikke ha deg med mer?

— Nei, de ville ikke det.

- Har du fått noen begrunnelse?

— Ja.

- Hva var begrunnelsen?

— Den holder jeg for meg selv.

Fornøyd

— Det velger også sportsadministrator Rolf-Magne Walstad å gjøre:

— Odd Einar har en kontrakt som går ut 31.12 og ut fra en totalvurdering har vi kommet til at vi har valgt å ansette en ny mann i den rollen.

- Ja, det er på det rene, men hvorfor valgte dere det?

— Vi er veldig fornøyd med mye av det Odd Einar har gjort som utviklingssjef og analysemann i de siste to årene, men når kontrakten hans nå går ut har vi valgt å hente inn en ny mann med litt annen kompetanse som vi tror kan være med på å føre teamet vårt videre i 2013.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk