Fotball

Jönssons drømmeresultat

<p><strong>RBK — Breiðablik 5-0:</strong> Overkjøringen av Breiðablik på hjemmebane gir Jan Jönsson muligheten til å hvile sentrale spillere i returoppgjøret.</p>

Rosenborg - Breiðablik 13 juli 2011UEFA Champions League, kvalifisering: 2. runde, 1. kampLerkendal Stadion, TrondheimRosenborgs trener Jan Jönsson dirigerer guttaFoto : Arve Johnsen, Digitalsport
  • Øivind Presthus

Fem scoringer og null baklengs gjør at Jan Jönsson kan ta hensyn til slitasje og skader i spillerstallen når han tar ut Rosenborg-laget til returoppgjøret mot Breiðablik om en uke.

Etter kampen ville ikke Rosenborgs hovedtrener si det rett ut at han kommer til å hvile spillere på bortebane, men det er ikke usansynlig at for eksempel skadeplagede Rade Prica kan stå over med tanke på viktigere kamper.

— Jeg har ikke tenkt på hvilket lag vi skal spille med allerede nå. Men det er klart at dette resultatet gjør at vi kan ta hensyn til hvem som trenger hvile, sier treneren.

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

- De gjorde det vanskelig

Breiðablik kjempet i mot Rosenborg-presset i nesten en omgang, men Per Ciljan Skjelbred åpnet målkontoen for Rosenborg da han skjøt inn 1-0 fra sekstenmeteren i det 43. minutt.

(Artikkelen fortsetter)

svp://98585?view=ap

Hoftun: — enveiskjøring VIDEO: Reaksjoner RBK - Breidablik

- Breiðablik gjorde det helt klart vanskelig for oss i begynnelsen. Jeg sier som Rune Bratseth sa til meg før kampen, Breiðablik stilte med elleve veltrente spillere som gjorde alt de kunne for å hindre oss i å score mål. De lyktes med det i begynnelsen, men ved å være tålmodige visste jeg vi kom til å score mange mål, sier Jönsson.

Farlig frustrerende

Han trekker frem innsatsen til spillerne som det mest positive i kveldens kamp.

- Vi er konsentrerte og spiller med en god innstilling. Vi skaper mange sjanser som vi ikke scorer på, og det er litt farlig frustrerende for oss. Men etter hvert ble det «rett så bra», mener Jönsson.

Om returmøtet som venter neste onsdag sier han følgende:

— Først skal vi fokusere på Stabæk-kampen på søndag. Deretter reiser vi til Island og skal gjøre en god og klok innsats der slik at vi ikke tuller dette til for oss, sier Jönsson.

Les også

  1. RBK lekte seg til seier

  2. Ciljan: - Vi avgjorde i dag

  3. - Det var mye &laquo;f***&raquo; som måtte ut

Les mer om

  1. Champions League