Fotball

Fantasy-tips: Her er ekspertens råd til dem som bommet i skjebnerunden

Her er rådene som kan gi deg glede i Gameweek 25.

Jamie Vardy har slitt med skade den siste tiden. Samtidig har Leicester tapt to av de tre siste. REUTERS/Rebecca Naden/NTB scanpix /skjermdump Fantasy Premier League

 • Pål Strande Gamlemoen

Forrige runde kan fort ha vært svært avgjørende for hvor man ender denne Fantasy Premier League-sesongen. Både Liverpool og West Ham hadde dobbel GW med to kamper hver.

De som hadde satt Mohamed Salah som trippelkaptein kunne dermed smile bredt. Egypteren sikret hele 48 poeng til dem som hadde ham som trippelkaptein.

Det finnes imidlertid trøst for dem som bommet fullstendig i den viktige runden.

– Det er fortsatt mange runder igjen. Den trygge veien er nok fortsatt den beste, så jeg håper man ikke har handlet i frustrasjon, men i stedet har tatt et steg tilbake og holdt hodet kaldt, sier Franco Roche.

Han utgjør en tredjedel av Fantasy-podkasten «Fantasyrådet» og råder folk til å ikke ta store sjanser i håp om å vinne tilbake tapt terreng.

– Du har forhåpentlig chips igjen. Det er fortsatt to-tre doble runder som skal spilles. Min anbefaling er å vente med Wild Card og de andre chipsene til du vet mer. Det gjør vi rundt runde 28 og 29.

Roche mener man fint kan spille Wild Card nå, men da kan man ende opp med mye arbeid siden. Ellers ville han spart de to andre chipsene til de neste dobbeltrundene om man brukte trippelkapteinen i GW24.

Fristen denne runden er lørdag 12:30.

Les resten av Roches tips nedenfor.

Hvem bør man ha på laget de kommende rundene?

– Man bør ha tre fra Liverpool og minst én spiller fra Sheffield United. To av disse defensive, men vær varsom på Lundstram. Man kan også ha Southamptons Danny Ings etter deres møte med Liverpool (denne runden), sier Roche og legger til:

– Ellers bør man også ha Wolverhampton i alle ledd. Da kan man gå for Raúl Jiménez, Adama Traoré og kanskje Willy Boly (tilbake fra skade).

Hvem bør man kvitte seg med?

– Tammy Abraham (usikker grunnet skade). Sadio Mané (også skadet) kan sees an. Det kan hende han bare mister én runde. Etterpå er det vinterpause og lenge til neste kamp. Jeg ville ikke tatt minuspoeng for å ta ham ut nå, da runden vi går inn i er noe merkelig. Jeg ville imidlertid byttet ham ut for Salah.

Roche er også klar på at flere av sesongens FPL-favoritter nå lever farlig på hans lag.

– Dette er siste sjanse for Jamie Vardy, James Maddison & Co. Om Leicester ser svake ut igjen når de nå møter Chelsea, er det ut med dem.

Hvem er det beste kapteinsvalget?

– Salah, er Roches tydelige svar.

Det er kanskje ikke så rart. Liverpool-stjernen har for alvor begynt å sanke målpoeng de siste rundene. Det passer godt, ettersom Liverpool har fem «grønne» kamper på rad.

Franco Roche (t.v.), Simen Aasum (midten) og Sondre Golden Midtgarden i Fantasy-podkasten Fantasyrådet. Privat

Kan du nevne en spiller som kan gjøre en forskjell de neste ukene? En få har, men som kan gjøre det sterkt?

– Det handler om å komme tidlig på før alle andre. Pierre-Emerick Aubameyang er et alternativ, tross runde uten kamp i GW 28. Avvent også grunnet «deadline day».

– John Fleck er en billigløsning og har sammen med lagkamerat Oliver McBurnie et fint program. Roberto Firmino kan også gå, om man ikke går på langskudd med typer som Nicolas Pépé eller Riyad Mahrez.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Fantasy Premier League
 2. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sauebonden Kjell Magne er verdens sjette beste i spill med syv millioner deltagere

 2. FOTBALL

  Fantasy-tips: Slik får man inn Liverpool-stjernene før runden som kan avgjøre mye

 3. FOTBALL

  Fantasy-tips: Kapteinsdilemmaet opptar mange. En av Norges beste spillere har et klart råd.

 4. FOTBALL

  Fantasy-tips: Podkastverten mener det finnes tre løsninger på det viktige dilemmaet

 5. FOTBALL

  Liverpool fortsatte den elleville rekken: Disse gjeve rekordene kan stå for fall

 6. FOTBALL

  Fantasy-tips: Solskjærs nye stjerne kan være et lurt valg, men én ting gjør at man bør passe seg