Lillestrøm tok viktig seier i femmålsdrama

Dommerkontrovers og målfest da Mjøndalen tapte.

Arnór Smárason var sentral med mål og målgivende pasning da Lillestrøm slo Mjøndalen 3-2.

LILLESTRØM - MJØNDALEN 3–2

Trepoengeren sørger for at LSK er oppe på 21 poeng og 9.-plass i ligaen, mens Mjøndalen med sine 17 poeng er betydelig nærmere nedrykksstreken.

Arnor Smarason ble sentral for Lillestrøm med både scoring (straffe) og målgivende pasning. I en slitekamp der hjemmelaget måtte kjempe hardt for å holde på ledelsen mot slutten, mente han det ble unødvendig spennende.

– Altså, vi får to baklengsmål på bortre stolpe. Det er noe vi må se på. Det er ikke godt nok. På 3-1 skal kampen være ferdig, sa Smarason til Eurosport.

Les også

Molde henter ny spiller

– Veldig bittert

MIF-trener Vegard Hansen var blant dem som ikke var imponert over innsatsen til hoveddommer Trygve Kjensli og hans kolleger.

Allerede etter to minutter kom det en situasjon som skapte diskusjoner både på tribunene på Åråsen og på sosiale medier:

Den store, sterke Mjøndalen-spissen Olivier Occean skulle rusle et innlegg fra Vetle Dragsnes i mål, men ble revet ned av vertenes Tobias Salquist. Dommer Kjensli fikk det ikke med seg og vinket spillet videre framfor å tildele gjestene straffespark.

– Vi er uheldige med den dommersituasjonen. Det er en soleklar straffe. Når jeg ser den i ettertid, så er det veldig rart at han (dommeren) ikke ser den. Jeg vil ikke sutre, men akkurat den der er veldig bitter, sa Hansen til Eurosport.

I pausen erkjente Salquist at det ville vært riktig å blåse straffespark, men han mente han ikke skulle ha rødt kort for forseelsen.

Olivier Occean scoret to ganger - uten at det holdt til poeng for Mjøndalen.

Drama

Occean fikk en slags revansj da han på lekkert vis headet et innlegg fra Dragsnes inn til 1-0-ledelse i kampens 10. minutt.

Så skulle det bli dramatikk i motsatt straffefelt. Lillestrøms Thomas Lehne Olsen gikk i bakken i duell med Akeem Latifu, og dommer Kjensli pekte på straffemerket.

Avgjørelsen så ut til å være av den heldige sorten for hjemmelaget. Arnór Smárason tok ansvaret fra elleve meter og utlignet for LSK idet det var spilt 12 minutter.

Les også

Treneren om Løkbergs Brann-avskjed: - Veldig tungt å si farvel

Snudde

Etter scoringene fulgte en underholdende periode med to angrepsvillige lag, og det var vertene som lyktes med å omsette det til scoring.

Smarason slo corner i det 36. minuttet, og Simen Kind Mikalsen headet ballen inn til 2-1-ledelse.

Tidlig i annen omgang ble vondt til verre for Mjøndalen og Joackim Olsen Solberg. Etter et Simen Rafn-raid på høyresiden var Solberg både uheldig og klønete da han styrte ballen i eget mål til 1-3.

Fire minutter senere var Occean nær å redusere for gjestene. Angriperen sendte ballen i stolpen med et langskudd.

Les også

Bodø/Glimt nærmer seg Molde etter ny seier

Occean-dobbel til liten nytte

Reduseringen skulle derimot komme etter 69 minutter.

LSK-keeper Marko Maric var delvis på bærtur da Quint Jansen spilte opp Occean, som igjen brukte hodet til å score.

Maric måtte for øvrig ta en kort «timeout» etter scoring. Han kolliderte med stolpen i forsøket på å stoppe Occeans heading, og hodet hans måtte bandasjeres.

De siste 20 minuttene jaget Mjøndalen konstant et utligningsmål, mens LSK forsvarte seg iherdig og godt. Mjøndalen byttet blant andre inn hurtige Fredrik Brustad mot slutten, men vertene holdt unna og vant 3-2.

I neste runde skal Lillestrøm spille borte mot Tromsø, mens Mjøndalen får besøk av Brann.