LSK-kapteinen røper motivasjonstriks: Sendte melding med personlig budskap til hele laget morgenen før cupfinalen

Noen timer før LSK Kvinner var på plass på cupfinalearenaen mottok alle en personlig hilsen fra kaptein Ingrid Moe Wold (29).

LSK Kvinner jubler i garderoben etter cupfinalen.
  • Sondre Moen Myhre

LSK Kvinner-Vålerenga 5–1

TELENOR ARENA/STORO: – Jeg sendte til alle, sier Wold og smiler.

Aftenposten møter henne på cupfinalebanketten på Thon Hotel Storo. Rommet er pyntet til fest, og på den ene veggen skinner LSK-logoen. Nok en gang har de tatt «The Double».

Det er gått over ni år siden hun debuterte for LSK. Lørdag spilte hun sin kamp nummer 266 i cup og Toppserie. Med det troner hun desidert øverst på adelskalenderen til klubben.

Nå blar hun gjennom en drøss med meldinger på Facebook-messenger. Stopper ved navnet til Elise Thorsnes. Litt før klokken ti på cupfinaledagen sendte Wold en lengre melding og et videoklipp til 1–0-målscoreren.

– Jeg sendte videoklipp av at hun ble matchvinner i 2017. Så skriver jeg en liten tekst, sier hun.

Thorsnes er langt ifra den eneste som fikk melding fra Wold lørdag morgen. Kapteinen sendte en skreddersydd beskjed til samtlige spillere og støtteapparat for å sette dem i riktig modus.

Aftenposten har fått lov å gjengi deler av noen meldingene:

Triks før spesielle kamper

Motivasjonsmeldingene til Wold før kampen, så virkelig ut til å gjøre utslag ute på kunstgresset på Telenor Arena.

I det som ble en maktdemonstrasjon, slo LSK Kvinner erkerivalen Vålerenga hele 5–1. Men trikset, er langt ifra noe nytt fra LSK-kapteinen.

– Jeg gjør det ikke før hver kamp, men jeg gjør det før ekstra spesielle kamper, sier hun.

Les også

Historiske Elise Thorsnes om cuprekorden: – Skal bli vanskelig å slå

Med et nytt cupgull i boks, var det også vel verdt å bruke kvelden før finalen på å tenke ut hva hun skulle skrive til den enkelte. Men det er ikke bare lagvenninnene som får ekstra motivasjon av gesten.

– Jeg er heldig. Jeg får meldinger tilbake med fine ord og mye positivitet. Så det gir mye for meg også, sier Wold.

På banketten var kongepokalen trygt plassert på bordet foran Ingrid Moe Wold.

Beholder tronen

Det er bare gått en drøy time siden hun ledet «jenka»-dansen LSK Kvinnene tok rundt pressen i pressesonen etter kongepokalen var løftet.

Den samme dansen de tok i korridorene på Jessheim Stadion da seriegullet ble sikret borte mot Kolbotn for en drøy måned siden. I ansiktene til LSK-spillerne var det glede, men også litt lettelse.

– Det er så mye snakk rundt om, sier Wold og sikter til de som har vært skeptiske til hvordan LSK Kvinner har fremstått etter salget av Guro Reiten og Ingrid Syrstad Engen i sommer.

– Vi plukker opp alle tingene, skriver det ned og bruker det som trigger.

– Hvordan bruker dere det?

– Det blir en liste som regel på en mobil, så leses det opp i ringen vi har på trening dagen før kamp.

Før cupfinalen var det også enkelte som snakket om at Vålerenga ved seier for alvor utfordret LSK om tronen som det beste laget i Norge. Det ble også spådd til å bli en jevn kamp.

– Jeg synes vi virkelig viser at det er stor forskjell på oss og dem, sier Wold om 5–1-seieren.

Det er lagvenninne Therese Sessy Åsland enig i.

– Når vi klarer å bevise det vi gjør i dag ved å vinne 5–1 over sølvvinneren, så viser det hva som bor i oss. Jeg tror hver og enkelt var litt nervøse. I dag handlet det bare om å skvise ut det siste som var i klementinen, sier hun.