Strømsgodsets trener gir seg av helsemessige grunner

– Denne jobben fører med seg mye stress og press, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Bjørn Petter Ingebretsen gir seg som trener for Strømsgodset.

Det var Drammens Tidende som først meldte om at «BP» fratrer med umiddelbar virkning.

Ingebretsen har tatt beslutningen i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og den nærmeste familien, skriver klubben på sin hjemmeside.

– Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier Knudsen.

– Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg.

Jakter ny trener

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund leder laget i torsdagens 16. mai-kamp borte mot Vålerenga.

– Jeg klarer heller ikke å være den beste utgaven av meg selv under disse forholdene, og da er det bedre for både klubben og meg selv at andre slipper til, sier 51-åringen videre.

Strømsgodset starter nå jakten på en ny permanent hovedtrener. Ingebretsen er fast ansatt i Strømsgodset og vil gå over i en annen rolle i klubben når han igjen er friskmeldt.

Hjerteinfarkt

51-åringen fikk et lite hjerteinfarkt sommeren 2016, og måtte etter hvert trekke seg fra jobben som Strømsgodset-trener. I fjor var han tilbake i jobben etter at daværende hovedtrener Tor Ole Skullerud trakk seg.

«På det tidspunktet var BP frisk og fin og det var rent medisinsk ingenting i veien for å ta jobben. Det bekrefter også klubblege Erik Dag Knudsen», skriver klubben på sin hjemmeside.

Strømsgodset har kommet skjevt ut i årets eliteserie. Drammenserne har kun én seier på de første sju kampene og ligger på 14.-plass med seks poeng.

I løpet av to perioder som hovedtrener har BP ledet Strømsgodset til seriesølv i 2015 og cupfinale i 2018.

(©NTB)