Spanske toppspillere pågrepet - mistenkes for kampfiksing

Flere spanske fotballspillere ble mandag pågrepet av politiet, mistenkt for å ha bidratt til kampfiksing i landets to øverste divisjoner.

En mulig kampfiksingsskandale ryster spansk fotball.

Pågripelsene bekreftes av politiet og ledelsen i den spanske ligaen. De kommer som følge av en etterforskning ligaledelsen skal ha tatt initiativ til etter mistanke om at kamper skal ha blitt fikset.

Det er ikke helt klart hvor mange pågripelser som faktisk er gjort. Spansk politi opplyser at de fortsatt gjennomfører ransakinger, og at de planlegger å pågripe i alt elleve personer.

– Dette er tidligere og aktive fotballspillere i øverste divisjon, aktive spillere i 2. divisjon og ledere fra én klubb, uttaler politiet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det spanske nyhetsbyrået Europa Press skriver at to av spillerne som er arrestert, tilhører klubber i landets øverste divisjon. Andre spanske medier hevder å kjenne til at en tidligere Real Madrid-spiller skal være blant de pågrepne.

De involverte blir omtalt som en del av et større kriminelt nettverk.

Åtte tilfeller

Ledelsen i den spanske ligaen opplyser i sin uttalelse at den i løpet av 2018/19-sesongen ble informert om åtte mistenkelige tilfeller av «handlinger relatert til kampfiksing».

I tillegg skal den ha blitt kjent med 18 tilfeller av at spillere satset penger på utfallet av kamper.

Ligaen takker videre politiet for «den ekstraordinære innsatsen som er lagt ned for å bryte ned det som ser ut til å være en organisert kriminell gruppering som har vært dedikert til å skaffe seg økonomisk gevinst gjennom å forhåndsbestille utfall av fotballkamper».

(©NTB)