Fotball

Helland benket mot Brann

Eirik Horneland har fått tilbake David Akintola, som foretrekkes på kanten søndag kveld. Alexander Søderlund starter igjen.

Pål André Helland må se starten av den viktige bortekampen mot Brann fra benken.
  • Christian Skare Stendal

Med Nicklas Bendtner og Erik Botheim utenfor kamptroppen, var Alexander Søderlund det eneste reelle spissalternativet i bortekampen mot Brann søndag kveld.

Dermed får spissen muligheten til å score i sin andre seriekamp på rad, etter at han åpnet målkontoen i hjemmekampen mot Mjøndalen sist.

Det var Søderlunds første seriemål siden 7. oktober i fjor, og RBK-trener Eirik Horneland håper nok på en aldri så liten ketchupeffekt fra veteranen.

Les også

  1. Endelig scoret RBK-spissen igjen: – Utrolig deilig

  2. Droppet skittkastingen og det psykologiske spillet

For Rosenborg står med fattige ni poeng på de ni første seriekampene, og det gir foreløpig bunnstrid for et Rosenborg-lag som står med fire seriegull på rad. Prestasjonene så langt har gjort at tidligere Ranheim-spiller, nå Brann, Kristoffer Løkberg, har sagt til Adresseavisen at Rosenborg ikke er en gullkandidat i årets eliteserie.

– Og de tankene bør de kanskje legge fra seg selv også, tror jeg, sa han etter Branns trening fredag.

Brann har tre ligaseire på rad, og har hengt seg på i tittelkampen. Brann ligger 8 poeng foran Rosenborg, og dermed har hjemmelaget fått favorittstempelet av oddssetterne foran søndagens storkamp på Brann Stadion.

Da er det nok godt for Horneland at Anders Trondsen, Anders Ågnes Konradsen og David Akintola alle er meldt frisk til kamptroppen, og de to sistnevnte er sogar å finne i startoppstillingen.

Les også

Horneland angrer på at han gikk vekk fra RBK-formasjonen

David Akintola tar den ene kanten, mens Yann-Erik de Lanlay tar den andre. Det betyr at Pål André Helland må ta plass på benken fra start i Bergen. Der sitter også Anders Trondsen og Samuel Adegbenro, så Eirik Horneland har et visst skyts å sette inn om det skulle butte.

Slik starter RBK (4–3–3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Ågnes Konradsen – David Akintola, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Djordje Denic, Pål André Helland, Anders Trondsen, Emil Konradsen Ceide og Samuel Adegbenro

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Fotball
  3. Eliteserien
  4. Norsk fotball