Fotball

Kanon fra 25 meter ga Start-seier: - Ekstremt deilig

Adnan Hadzics flotte scoring tidlig i kampen ga Start seieren mot Jerv i fredagens treningskamp. Det smakte godt for en spiller som var svært skuffet etter forrige kamp.

  • Pål Wollebæk Jørgensen

KRISTIANSAND: - Jeg får ballen og så tenker jeg at jeg bare får fyre løs, og så har jeg flaks, sier Adnan Hadzic til Fædrelandsvennen om den nydelige scoringen som ble kampens eneste.

– Jeg er ikke akkurat noen skarpskytter, men det er ekstremt deilig å se den gå inn, sier Hadzic.

Spesielt deilig var det for midtbanespilleren å slå tilbake etter å ha levert svak når han fikk sjansen mot Fløy forrige fredag.

– Det er helt topp. Man tenker mye gjennom dårlige kamper og analyserer og gjørt alt man kan for å forbedre. Da er det iallfall fint å få en fin start her, sier Hadzic.

Start-trener Joey Hardarson mener kampen var et hakk opp fra prestasjonen mot Fløy.

– Det blir en lærerik kamp. Vi får en del positive ting ut av første omgang og så blir det rotete i andre omgang. Spillemessig ikke helt topp, men som sagt er det tidlig i pre season ennå og vi trenger sånne kamper til å skaffe oss referanser og vite hvor vi er, sier Start-treneren.

Fædrelandsvennen kåret Jesper Daland til Starts beste spiller.

– Det er fint å høre. Jeg følte Fløy-kampen var et veldig steg ned for meg. Jeg gjorde en veldig dårlig kamp. Så var det gøy med en god prestasjon i dag, sier Daland.

Jerv var best i åpningsminuttene på det nye dekket på Sparebanken Sør Arena. Start slurvet mye i innledningen og så ut til å bruke noen minutter på å venne seg til det nye underlaget. Men på et frispark var Kevin Kabran nære å gi Start ledelsen.

Etter ti minutter tok gultrøyene over mye av ballbesittelsen i det som var en sjansefattig omgang.

Start var nære på et frispark tidlig i kampen.

Hadzic klinket til

Start tok likevel ledelsen med Adnan Hadzic etter 16 minutter, med det som ble stående som kampens flotteste prestasjon – og eneste mål.

Midtbanespilleren ladet venstreslegga og klinte ballen opp i nærmeste hjørne fra 20 meter.

Adnan Hadzic klinket ballen i krysset med venstreslegga.

Jerv fikk sin første sjanse i førsteomgang da Jørgen Solli fant Thomas Zernichow med et godt innlegg. Men headingen ble for svak fra Vågsbygd-gutten.

John Olav Norheim fikk enorm dobbeltmulighet etter en corner da halvtimen var passert. Headingen ble reddet på streken av Joackim Jørgensen. Returen satte midtstopper Norheim rett i kroppen på Jonas Deumeland.

Les også

Knallhard kamp om keeperplassen i Start: – Jevnere enn før

Eman Markovic startet som offensiv midtbane bak Kasper Skaanes og Kevin Kabran.

Deumeland ut med skade

Til pause kom Martin Ramsland og Damion Lowe inn på banen. Fem minutter i den andre omgangen Jonas Deumeland ut med skade. Inn kom mandalitten Amund Wichne.

Etter timen spill kom Start til en scoringsmulighet da Afeez Aremu klinket til mot mål. Tidligere Start-keeper Benjamin Boujar var med på notene, og reddet komfortabelt.

I en rolig kamp som var preget av mye vær og vind, så klarte Alexander Dang å lage temperatur etter en drøy time. Spissen taklet Kristoffer Tønnessen hardt. Jerv-spilleren fikk gult kort på taklingen som fikk Joey Hardarson på Start-benken til å rase.

Start-backen, som nylig har kommet tilbake fra skade, ble byttet ut få minutter seinere. Men ikke på grunn av taklingen.

Les også

Start trente for første gang på nytt kunstgress: – Dette har vi gledet oss til lenge

Jonas Deumeland måtte ut med skade tidlig i andre omgang.
Afeez Aremu sitt skudd i andre omgang ble reddet av Benjamin Boujar.

Nære på for Jerv

Etter å ha ligget lavt lenge, kom Jerv seg til en stor sjanse med ti minutter igjen å spille da Mathias Wichmann banket til på volley. Skuddet gikk til side for mål.

I sluttminuttene fikk Mathias Bringaker et hav å rom å løpe i. Rogalendingen ble tatt av John Olav Norheim, som fikk sitt andre gule kort. På det påfølgende frisparket var Sander Sjøkvist nære ved å gi Start en tomålsledelse. Men skuddet gikk så vidt utenfor mål.

Wichne ladet kanonen, men skuddet gikk rett i blokka.

Les mer om

  1. IK Start
  2. FK Jerv