Fotball

Ronaldo kastet kapteinsbindet i sinne etter overtidsdrama

(Serbia – Portugal 2–2) Cristiano Ronaldo trodde han hadde avgjort på overtid, men måtte forbannet se at det endte 2–2 i Beograd.

  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Nesten tre minutter på overtid ble Ronaldo spilt gjennom i boksen. Portugiseren avsluttet raskt og fikk ballen forbi keeper, men skliende på streken kom Stefan Mitrovic og fikk akkurat reddet ballen på streken, ifølge dommer.

Mitrovics klarering endte ut i beina til Bernardo Silva, men også hans skudd ble stanset på streken av midtstopperen.

Ronaldo var svært misfornøyd med avgjørelsen. Portugiseren kjeftet først på seg et gult kort før han forbannet kastet kapteinsbindet i bakken etter kampen. Da hadde han allerede gått vekk fra spillet flere sekunder før kampen kampen ble avblåst, mens han viftet om seg med armene.

Les også

Norge fikk tyrkisk pepper – Solbakken kaller scoring «katastrofe»

To velplasserte headinger fra Diogo Jota gjorde at Portugal ledet 2–0 til pause i Beograd, men i den andre omgangen slo Serbia tilbake. Aleksandar Mitrovic reduserte kun 26 sekunder ut i omgangen.

Mitrovic ble med scoringen den mestscorende for det serbiske landslaget gjennom tidene. Spissen har nå scoret 39 mål på landslaget. 

Kampens siste mål kom etter en strålende serbisk kontring. Nemanja Radonjic stakk gjennom til Filip Kostic, som alene med keeper satte inn 2–2 etter en times spill.

Nikola Milenkovic fikk direkte rødt kort på overtid og istedenfor at kampen ebbet ut med 2–2, fikk Ronaldo en stor mulighet på overtid, men Portugal hadde altså ikke centimeterne på sin side.

Kampen om gruppeseieren er ventet å stå mellom Portugal og Serbia. I den andre kampen i gruppen lørdag vant Luxembourg 1–0 borte mot Irland. Irene har med fått en marerittstart på kvalifiseringen med to tap. Den tidligere Kongsvinger-spilleren Lars Gerson ble byttet inn på overtid for Luxembourg.

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Portugals herrelandslag fotball
  3. Serbias herrelandslag fotball
  4. Fotball-VM i Qatar