Borte best for Liverpool – Wolves-keeper fikk tøff smell

(Wolverhampton-Liverpool 0–1) Rui Patrício ble liggende på banen i et kvarter etter en tøff smell i hoderegionen. Wolverhampton-keeperen ble båret av i hjemmetapet for Liverpool.

– Vi har akkurat fått en oppdatering, og han er OK. Han er helt bevisst, og husker hva som skjedde, sier Wolves-manager Nuno Espírito Santo til klubbens hjemmeside mandag kveld.

Det er skaden til Wolves-keeper Rui Patrício det handler etter kampen på Molineux. Matchen ble stoppet i et kvarter mens portugiseren ble tilført oksygen og ble beskyttet med en nakkekrage før han ble båret av. Han skal ha kollidert med kneet til sin egen midtstopper Conor Coady i en situasjon hvor en scoring av Mohamed Salah ble avblåst for offside fem minutter før kampslutt.

– Vi har snakket sammen allerede. Alle disse situasjonene når det er hjernerystelse og rundt hodet, blir vi bekymret. Men han har det bra, og kommer til å bli frisk, fortsetter Wolves-sjefen.

– Jeg har snakket med legen, og han sa han kom til å bli OK. Selvfølgelig må vi ta alle forholdsregler når det er en hjernerystelse og hodeskade, men de første signalene er OK, legger han til.

Ifølge Wolves-stopper Romain Saïss var keeperen også ved bevissthet mens han lå ute på banen.

– En fryktelig situasjon. Jeg har snakket med Wolverhampton-ledelsen. De er ganske positive. Et skikkelig sjokk, beskriver Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Les også

Selvmål hjalp Manchester United til viktig seier: – Noen ganger er du heldig

– Jeg håper at det ikke er noe seriøst og at han kommer seg raskt, sier landsmann og matchvinner Diogo Jota til Sky Sports.

Liverpool er i ferd med å gjøre et av de svakeste forsvar av tittelen siden Premier League startet i 1992/93-sesongen. Men det hjalp med seier på Molineux – den fjerde seieren på de fem siste bortekampene i Premier League.

Når vi legger til to trygge seirer over Leipzig i Budapest, så er det ingen tvil om at Liverpool for tiden fungerer best borte fra Merseyside.

Jota sto for 1. omgangs høydepunkt. Den tidligere Wolves-spilleren satte inn 0–1 i tilleggsminutt nummer to etter en kombinasjon mellom Sadio Mané og Mohamed Salah.

Portugiserens skudd satt nede i landsmannen Rui Patricios høyre hjørne. Den senere så uheldige keeperen fikk en hanske på ballen, men det var ikke nok. Dermed scoret Liverpool på sin tredje sjanse. Mané hadde de to første.

– Et godt mål, sier Jota som sier det er «veldig spesielt» å være tilbake på sin gamle hjemmebane.

0–1: Diego Jota så ut til å takke høyere makter etter å ha satt inn scoringen rett før pause – på pasning fra Sadio Mané.

Hjemmelaget var ikke uten muligheter. Men hverken Ruben Neves eller Nélson Semedo klarte å få ballen forbi Alisson i Liverpool-buret. Men brasse-keeperen var heldig da han mistet et innlegg fra Adama Traoré i starten. Alisson kolliderte med Semedo. Wolves kunne ha startet kampen med et straffespark.

– Jeg mener det er straffe, sier Erik Thorstvedt i TV 2 studio.

Conor Coady fikk en stor sjanse til å score på sin gamle klubb rett etter pause, men Wolverhampton-kapteinen headet over. Nuno Espirito Santos lag lider av skaden til Raúl Jiménez – han er også ute etter en smell i hodet. Uten spissen mangler skarpheten foran mål. To scoringer på de fire siste kampene har gitt kun to poeng.

Les også

Ødegaard kronet drømmeuken med scoring mot erkerivalen

Liverpools nye stopperpar Nat Phillips og Ozan Kabak holdt nullen igjen, mens Salah var noen centimeter offside da han satte ballen i mål fem minutter før slutt. Så fikk Wolverhampton-keeper Patricio den fryktelige smellen.

Ting går ikke definitivt ikke de gules vei for tiden.

– En ekstremt frustrerende sesong for Wolverhampton, sier TV 2-kommentator Nils Johan Semb.

Liverpool ligger nå fem poeng bak Chelsea på den fjerde og siste Champions League-plassen.

– Alt handlet om resultatet, sier Jürgen Klopp.

– Det er helt greit for meg at vinner tre «skitne poeng», sier Liverpool-manageren som mente laget ikke var påskrudd nok fra start. Men Klopp er storfornøyd med svært viktig seier foran landslagspausen.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal29233369264372
2Manchester City28204471264564
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk