Bohinen solgt til CSKA Moskva

Emil Bohinen (21) er klar for russisk fotball. Han har signert for 4,5 år for den russiske storklubben.

TIL MOSKVA: Emil Bohinen er klar for CSKA Moskva. Her fra en Stabæk-trening sommeren 2020.

Pappa Lars Bohinen forteller til VG at han er klar på at sønnen nå tar et stort steg i karrieren. Han mener at 21-åringen nå kommer til en stor klubb i både europeisk og russisk målestokk.

– Men dette blir en tøff utfordring, ikke bare på det sportslige men det er også en stor kulturendring for ham. Det er mye som skal læres og i tillegg skal han trene og spille godt, sier pappa Bohinen.

– Er han klar for dette steget?

– Jeg tror egentlig han er litt overmoden, skal jeg være ærlig. Jeg er glad det kom nå for markedet er steindødt i Europa. Det er stort sett bare spillere som går gratis i disse dager. Det sier også alle agentene jeg snakker med. Sett i det lyset er det en ekstremt bra overgang.

FAR OG SØNN: Lars Bohinen er stolt etter Emil Bohinens overgang fra Stabæk til CSKA Moskva.

Selv har Lars Bohinen hatt en fin spillerkarriere i utlandet hvor han blant annet tilbragte åtte år i England. Han mener at Bohinen både har vært heldig og dyktig som har fått den overgangen nå. Han er både stolt over overgangen og tror dette kan være et springbrett for å ta ytterligere steg i karrieren.

– Det er ingen tvil om at jeg er stolt over Emil. I mitt hode er det også naturlig å tenke at dersom han gjør det godt i CSKA Moskva så er muligheten større klubber i Europa definitivt til stede.

Emil Bohinen forteller selv i en videohilsen som Stabæk selv har lagt ut at han er fornøyd med overgangen.

– Jeg er utrolig stolt og gleder meg til fortsettelsen. Men det er en trist ting oppi dette, og det er å forlate Stabæk som er klubben i mitt hjerte, forteller midtbanespilleren.

VG erfarer imidlertid at Stabæk er garantert en sum på drøye 15 millioner kroner, og at den kan øke til rundt 20 millioner avhengig av ulike bonuser.

– Fulgt Emil i mange år

CSKA Moskva skriver på sine hjemmesider at Bohinen er på plass i Spania, hvor klubben for øyeblikket er, og har knyttet seg til troppen.

VG kunne forrige uke erfare at den russiske storklubben la inn et bud på et tosifret antall millioner kroner for midtbanespilleren, og at budets størrelse gjorde at Stabæk jobbet intenst for å se om klubbene kunne komme til enighet.

Sportsdirektør i CSKA Moskva, Andrey Movsesyan, forteller til VG at de egentlig hadde tenkt å hente Bohinen i fjor sommer, men at planene ble endret.

– Vi har fulgt Emil i mange år, siden han begynte å spille på aldersbestemte landslag og førstelaget til Stabæk. Vi kontaktet agenten hans (Stein Hoff) for første gang i høst. Stabæk foreslo Bohinen for oss nå nylig, for jeg tror de kjente til interessen, og da hentet vi ham nå isteden, forteller sportsdirektøren til VG.

– Hva gjorde at dere endret planen?

– Vi synes Emil kan få tid til å tilpasse seg. Vi vil ikke pushe ham, vi skal være tålmodige. Vi håper at han kan blomstre utover våren, men vi planlegger først og fremst å bruke ham fra sommeren av. Hvis han overgår forventningene og er bedre enn lagkameratene, får han selvfølgelig spille før det.

Movsesyan avslører også at de har ordnet en ekstra ting for å gjøre overgangen lettere.

– Vi har arrangert at faren hans (Lars Bohinen) kommer til Moskva når vi er tilbake fra treningsleiren i Spania. Det er viktig for at han skal tilpasse seg best mulig.

Det har lenge vært spekulert i hva som kunne være Bohinens neste klubb:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk