Fotball

Dette er Træff-trenerens klare oppfordring til helsemyndighetene etter at sesongen avlyses

Skuffelsen var naturlig nok stor da den endelige bekreftelsen på at det ikke blir noen sesong i 2020 kom fredag. I Træff-leiren krever de nå svar.

Det var god stemning da kulturminister Abid Raja var på besøk på Træffhuset i sommer. I dag kom bekreftelsen på at sesongen avlyses, og nå er ikke stemninga fullt så god. Foto: Bjørn Brunvoll

Fredag formiddag kom den endelige beskjeden mange hadde fryktet. Det blir ingen breddefotball i 2020. Det bekreftet fotballpresident Terje Svendsen i ei pressemelding.

– Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020. Norsk fotball har tatt smittevern på alvor fra dag en og utviklet gode smittevernprotokoller for alle nivåer. Vi har lykkes med mye og fått åpnet opp for seriekamper i både toppfotballen og barne- og ungdomsfotballen. Gjennom dette har klubbene fått god erfaring med smittevern, og det er få eller ingen smittetilfeller som kan spores tilbake til fotballaktivitet. For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Les hele saken med abonnement