Fotball

Merkelige scener da Tottenham gikk videre i ligacupen: Mourinho løp etter spiller

Tottenham slo Chelsea etter straffedrama.

Tottenham-manager Jose Mourinho under kampen mot Chelsea.
  • NTB

Tottenham - Chelsea 1–1 (5–4 på straffer):

Det utspilte seg noen smått utrolige scener mot slutten av andre omgang av ligacupkampen mellom Tottenham og Chelsea. Da løp nemlig Eric Dier av banen og i garderoben, for å gå på do.

Etter ham løp Jose Mourinho, tydelig irritert. Etter en stund returnerte Dier til banen og Mourinho til sidelinjen.

– Mourinho var ikke blid, men naturen kaller. Jeg kunne ikke gjøre noe med det, sa en lattermild og litt pinlig berørt Eric Dier til Sky Sports etter kampen.

Mourinho på sin side skrøt av Dier.

– Jeg må trekke fram Eric spesielt. Det burde ikke vært lov å spille to kamper på 48 timer på dette nivået. Det er ikke menneskelig, og det var kanskje derfor han måtte ut, fordi han var dehydrert. Jeg måtte presse ham litt for å få ham tilbake, men han er et eksempel for alle de andre, sa Mourinho til Sky Sports.

Dier ble kåret til banens beste. Premien plasserte han på do, noe han foreviget på Instagram:

Han var med da hjemmelaget utlignet mot slutten og skjøt selv det første straffesparket da avgjørelsen falt med 5-4.

De ni første straffene gikk i mål, før Chelsea-spiller Mason Mount sendte den siste stolpe-ut.

Timo Werner scoret sitt første mål som Chelsea-spiller i en første omgang blåtrøyene dominerte totalt. I det 19. minutt stjal César Azpilicueta ballen fra Sergio Reguilon og fant tyskeren, som presset av to mann skjøt i hjørnet.

Chelsea så ut til å være på vei mot en klar seier, men etter pause var det Tottenham som overtok initiativet, og i det 83. minutt kom utligningen. Denne gang sto Reguilon for assist i debuten med et fint innlegg. Lamela scoret ved lengste stolpe.

Jose Mourinho og Eric Dier i en tidligere kamp.
Les også

Mourinho skjønte noe var galt før Tottenham-kampen: – Jeg trodde jeg hadde vokst

I garderoben

I straffesparkkonkurransen scoret Dier, Lamela, Pierre-Emile Højbjerg, Lucas Moura og Harry Kane for Tottenham. Tammy Abraham, Azplicueta, Jorginho og Emerson scoret for Chelsea før Mount misset.

– Jeg er så lykkelig, og veldig stolt over hvordan vi spilte etter det første kvarteret. Vi viste dem for mye respekt, men etter det var vi fantastiske, sa Dier til Sky Sports.

– Vi måtte sette sammen et lag med spillerne som var tilgjengelige, og før straffene sa jeg til dem at de var fantatiske i 2. omgang. Da fikk vi Chelsea til å se ordinære ut, sa Mourinho.

Sergio Reguilon debuterte for Tottenham i et lag med ni endringer fra helgens seriekamp.

Frank Lampard ga nykommer Edouard Mendy debut i mål, som Chelseas tredje keeper på like mange kamper. Ben Chilwell debuterte også fra start.

– Det var skuffende å tape, men jeg så også ting jeg likte, sa Lampard, som sa at Werner ikke tok straffe fordi han hadde krampe.

Uten mulighet

Tottenham-manager Mourinho sa før kampen at ligaen ikke har gitt Tottenham en mulighet til å kjempe om seier i ligacupen. Etter tirsdagens kamp spiller laget hans torsdag avgjørende kamp mot Maccabi Haifa i kamp om plass i europaligaens gruppespill, mellom to PL-helger.

– Jeg skulle gjerne kjempet om dette trofeet, men jeg tror ikke vi kan det. Europaligaens gruppespill gir oss penger som er svært viktige for en klubb som oss, sa han.

Men nå er Tottenham likevel klar for kvartfinale.

Les mer om

  1. José Mourinho