Lewis Hamilton drives av kampen mot rasisme: – Noen har ikke blitt holdt ansvarlige

Lewis Hamilton er blitt 36 år og har bare ettårskontrakt med Mercedes. Men nå antyder han at det blir Formel 1 også neste år. Kampen mot rasisme er blant det som driver ham.

FORMEL 1-KONGEN: Lewis Hamilton tangerte sist sesong Michael Schumachers rekord med syv VM-titler. Her er han fotografert på fredagens pressekonferanse i Portugal.

Uttalelsene fra Hamilton ble gjort på en Pirelli-test og er gjengitt av blant andre formula1.com.

Verdensmesteren ser ut til å nyte tittelkampen mot Red Bulls Max Verstappen. De to har vunnet hvert sitt løp så langt i 2021. Søndag er det Portugals Grand Prix.

Da George Floyd-saken dukket opp sist sommer, gikk Hamilton knallhardt ut mot dem i Formel 1 som ikke protesterte mot rasismen.

– Jeg ser de av dere som forblir tause, noen av dere de største stjernene, likevel forblir dere tause midt i urettferdigheten, skrev motorsportsstjernen på Instagram.

Les også

Norske Justine (25) er kvinnen ved Schumacher-sønnens side

– Ikke et tegn fra noen i bransjen min – som selvfølgelig er en hvit-dominert idrett. Jeg er en av de få svarte, men står alene, fortsatte han.

Hamilton ble den første svarte verdensmesteren i Formel 1. Med sine syv VM-titler ligger han likt med Michael Schumacher. Ingen har flere.

Nå sier Mercedes-stjernen altså at kampen mot rasisme er noe av det som driver han videre:

– Det er oppmuntrende å se stegene som for eksempel mitt eget team gjør for å bli mer inkluderende og mer mangfoldig. Men vi har fortsatt mye å gjøre som sport. Det er fortsatt mange lag som har fortsatt å være tause og noen har ikke blitt holdt særlig ansvarlige ennå. Og jeg vet at ved å være her har jeg større sjanser til å bidra med å endre det enn hvis jeg ikke er her. Så det er noe jeg ønsker å gjøre, sier Hamilton.

Les også

Verstappen vant kaotisk Grand Prix i Italia: – Det var veldig krevende

Han understreker at han ikke vet hvor lenge han blir i Formel 1 og at han er en kan som kan ta spontane avgjørelser, men dekktesten med Pirelli på Imola er et signal – for det handlet om å utvikle nye dekk for 2022-sesongen.

KLAR: Lewis Hamilton under fredagens pressekonferanse foran Portugals Grand Prix.

Hamilton satte i begynnelsen av 2021 sin underskrift på en ettårig kontrakt med Mercedes. Han ønsket ikke å binde seg for lengre tid. Det første til spekulasjoner om hans fremtid.

Men nå trives han tydelig med duellen med Verstappen. Briten ligger ett poeng foran nederlenderen etter to løp.

– Jeg nyter den konkurransen der. Det er i ferd med å bli spennende. Det er nå i enda større grad en utfordring, sier Hamilton. Både han og resten av teamet jublet voldsomt da det til slutt ble seier i Bahrain. Det var tydelig at det betydde mer enn vi har sett fra dem på lenge.

PS: Søndagens Portugal Grand Prix går på Viaplay kl. 16.00.