Filip Ingebrigtsen tilbake etter sykdommen med sterk tid

BISLETT (VG) Filip Ingebrigtsen (28) slo tilbake etter sykdommen med et sterkt løp under Bislett Games. Han noterte den nest beste 3000 meter noen gang av en nordmann: 7,34,00.

Hans personlige rekord på distansen var 7.49,70. Broren Jakob har norgesrekorden på 7.27,05.

– Etter den evige kampen i mørket, er det godt å se at han kommer ut av denne kvelden og er et lysglimt. Jeg tror det lyset skal være på en stund, sier Gjert Ingebrigtsen til NTB.

Han kastet seg rundt halsen på sønnen. Filip Ingebrigtsen selv smilte bredt og hilste til 5000 tilskuere på Bislett etter femteplass på 3000 meter på Bislett.

– Jeg vil si på følelse, stemning og timing på en liten formtopp så er dette terningkast 6, sier Filip Ingebrigtsen til VG.

– Det var ekstremt gøy å løpe her og en lettelse å kjenne på at kroppen fungerer, sier han, etter en vår preget av sykdom og usikkerhet:

– Med den våren jeg har hatt blir man usikker. Man trenge gode økter og trening over tid. Det har ligget en usikkerhet bunn, men jeg vet jeg har løpt fort før, og da er det enklere å gjøre det igjen, sier han.

Ingebrigtsen sender en takk til alle de som har hjulpet ham med å få ham tilbake.

– Jeg trenger ikke å nevne navn, men det er de som har pushet meg, og det vet hvem det er.

Yomif Kejelcha var favoritt i løpet og vant på en meget sterk tid: 7,26,25. Stavanger-løperen Zerei Kbrom kom inn på tolvteplass med tiden 7.47,16.

Etter som hans yngre bror Jakob måtte kaste inn håndkleet med halsbetennelse, var Filip alene om å representere familien fra Sandnes torsdag.

Han la seg langt bak fra start, men holdt et bra tempo fra start til mål.

– Det flyter bra for Filip, fastslår NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– En veldig sterk siste runde.

Filip Ingebrigtsen fikk sin sesongdebut utendørs i 2021. Han har slitt så langt i år, og har ennå ikke vært i nærheten av 1500 meter-fart på trening. Derfor valgte han å løpe 3000 meter torsdag.

– Kroppen har ikke vært helt frisk, jeg har ikke kunnet trene det jeg vil, fortalte han til Stavanger Aftenblad torsdag.

Les også

Rodal om Jakob Ingebrigtsens problemer: – Trenger ikke bety så mye

– Jeg har ikke vært klar til å konkurrere, jeg har hatt nok med å få kroppen til å fungere. Jeg var syk i vår. Det har tatt litt tid, men jeg føler meg klar nå, sa han til NRK rett før start.

Også pappa Gjert innrømmet på forhånd at han var spent på hva Filip kunne klare på Bislett.

Bronsevinneren fra VM i 2017 er fortsatt rangert som verdens tredje beste på 1500 meter, bak Timothy Cheruiyot og bror Jakob.