Sport

Irritert Kristoff etter tøff etappe: – Vet jeg kan mye bedre

Ingen nordmenn i toppen på den tredje etappen av Slovakia rundt.

Alexander Kristoff endte utenfor topp ti torsdag.
  • NTB

Idar Andersen yppet seg på den tredje etappen av Slovakia rundt og lå lenge i brudd, men det holdt ikke helt inn for nordmannen.

Etappen, som blir betegnet som den tøffeste i rittet, ble vunnet av Eduard Michael Grosu fra Romania etter en massespurt. Yves Lampaert ble nummer to, mens Arnaud Démare kapret tredjeplassen.

Alexander Kristoff klarte aldri å hevde seg torsdag. Han endte utenfor topp ti. Onsdag vant han den første av to etapper, før han senere falt på en tempoetappe.

– Jeg ønsket ikke å ofre alt. Jeg gikk i bakken i går, så jeg hadde nok det også litt i bakhodet. Men beina var egentlig ganske bra, så vet jeg kunne gjort det ganske mye bedre. Så jeg blir jo litt irritert også, at jeg ikke kjørte med litt høyere risiko, sier Kristoff til Procycling.no.

22 år gamle Andersen viste seg fra en meget god side og var med på å prege etappen. Han fikk også prisen for etappens mest aggressive rytter.

Les også

Kristoff spurtet til seier. Så veltet han og mistet ledertrøya.

Gikk tidlig i tet

Regnet høljet ned på åpningen av den tredje etappen. Da det etter hvert løsnet opp ble Idar Andersen med på et brudd. Sammen med Rémy Rochas og Martin Salmon stakk trioen ifra med rundt 190 kilometer igjen. På det meste var de foran med ni minutter.

Likevel klarte ikke trioen å holde unna for hovedfeltet. Til slutt ble det massespurt som Grosu vant.

Nå er det Lampaert som leder sammenlagt etter de seks bonussekundene han fikk for andreplassen, ifølge Procycling.no.

Onsdag ble det kjørt to etapper av rittet i Slovakia. Kristoff viste altså krefter og vant den første etappen og hadde ledertrøya, men veltet og mistet trøya etter tempoetappen senere på dagen.

Les også

Klart for nye VM-diskusjoner når Kristoff og Boasson Hagen er på samme lag

Oppkjøring til VM

Alexander Kristoff bruker Tour of Slovakia som oppkjøring til VM i engelske Yorkshire. Dit kommer 32-åringen med ambisjoner om å bli verdensmester.

Han var svært nær å innfri den målsettingen på hjemmebane i Bergen i 2017, men måtte se seg knepent slått av den slovakiske seiersgrossisten Peter Sagan.

VM-fellesstarten i Yorkshire går neste søndag.

Slovakia rundt avsluttes lørdag.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff