Sport

Warholm-rival likevel klar for VM: – Jeg føler ikke presset

Hjemmehåpet Abderrahman Samba var suveren i hele fjor, men har knapt konkurrert før VM i Doha. Nå er den skadeplagede stjernen klar for å utfordre Karsten Warholm.

Abderrahman Samba vant ganske suverent på Bislett i fjor sommer. Karsten Warholm helt til venstre. Foto: DENIS BALIBOUSE / X90072

  • Bernhard Veland

Det har lenge vært tvil om Abderrahman Samba ville bli klar til deltakelse i årets VM i friidrett i Doha. Løperen som var bortimot uslåelig på 400 meter hekk i fjor, ble skadet tidligere i år og har nesten ikke konkurrert denne sesongen.

Nå er qatareren klar til å konkurrere i mesterskapet som starter neste uke og er påmeldt både på 400 meter flatt og 400 meter hekk, akkurat som den norske gullfavoritten på sistnevnte distanse, Karsten Warholm.

Les også

NRK-profil mener denne egenskapen gjør Warholm til VM-favoritt

– Jeg følger ikke presset, fordi dette er på hjemmebane, sier Samba i et intervju publisert på hjemmesiden til Iaaf.

Samba feilet i VM i 2017 da han snublet i en hekk.

– Jeg var veldig skuffet etter løpet. Men folk rundt meg gjorde at jeg har kommet tilbake sterkere enn før og er motivert til å bli best. Jeg har hatt så mye støtte siden, det har oppmuntret meg.

Les også

Warholms superløp kåret til månedens øyeblikk

Samba er en av svært få som har brutt drømmegrensen på 47 sekunder på 400 meter hekk. Karsten Warholm og amerikaneren Rai Benjamin er to av de andre. Alle tre stiller på startstreken i VM.

– Tiden min er veldig god, men ikke god nok. Spesielt siden flere utøvere nærmer seg verdensrekorden. Mitt mål er større enn den rekorden. Jeg skal prøve å gjøre 400 meter hekk til noe eksepsjonelt, avslutter Samba.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Karsten Warholm