Sport

Sjefen om Kristoffs vårsesong: – Vi er langt fra målene vi satte oss

Planen var at Alexander Kristoff skulle smelle til i nytt lag og sikre suksess i vårens klassikere. Planen er blitt ødelagt av sykdom. Det frustrerer sjefene.

Alexander Kristoff ble nummer 16 i Flandern rundt sist helg. Nå venter beintøffe Paris-Roubaix i Frankrike.
  • Kjetil Flygind

OUDENAARDE: – Det er skuffende, ja. Og synd. Ikke bare for Alex selv, også for laget. Men vi må være realistiske, sier UAE Team Emirates´ sportsdirektør, Philippe Mauduit, til Aftenbladet.

Søndagens Paris-Roubaix markerer avslutningen på vårklassikerne for Alexander Kristoff. 4.-plassen i Milano-Sanremo er hans beste plassering så langt i vår.

Etter to seire i vinter var planen at en sterkere Kristoff skulle smelle til i sitt nye lag og kjempe om triumfer i sin hvite europamestertrøye. Slik har det ikke blitt.

Sykdommen Kristoff pådro seg i Paris-Nice har satt ham tilbake. Såpass tilbake at det er blitt stang ut og bare nesten i hele vår.

Les også

  1. Skuffet Kristoff har én siste sjanse: – Det kan redde vårsesongen

  2. Strengt vektregime kan ha gjort Kristoff syk

Sportsdirektør i UAE Team Emirates, Philippe Mauduit.

Kan redde vårsesongen

– Det er vanskelig å si hvor mye sykdommen har påvirket meg. Jeg får satse på at jeg er bedre til Paris-Roubaix. Det er sånn sett siste sjanse til å redde klassikersesongen. Klarer jeg å komme på podiet der (topp tre) vil jeg si at vårsesongen har vært bra. Hvis ikke så har det vært en mislykket sesong til nå, sa Kristoff til Aftenbladet etter Flandern rundt sist helg.

Der ble Kristoff nummer 16.

– Hvor frustrerende er det med såpass mye stang ut som du har hatt din første vår i nytt lag?

– Det er godt jeg har kontrakt også neste sesong, tenker jeg. Så slipper jeg å stresse med det, svarte 30-åringen med et smil.

Philippe Mauduit sier det bare er å kaste alle planer som er lagt.

– Han har jo to seire i år, det skal vi ikke glemme. Men sykdommen fra Paris-Nice har ødelagt litt. Vi har fortsatt Paris-Roubaix. Der har vi et lite håp. Vi går inn med fullt fokus og motivasjon. Han kommer til å være med der, sier sportsdirektøren.

Les også

Kristoff ble hektet av: – Vi klarte ikke å tette luken. Da var det over.

Alexander Kristoff før Flandern rundt med lagkompis Sven Erik Bystrøm (t.h.) og sportsdirektør Philippe Mauduit (t.v.).

Nye mål

– Men vi er langt fra målene vi satte oss i vinter. Det er litt skuffende. Men på dette nivået klarer du ikke å kjempe mot de beste med sykdom i kroppen. Det går bare ikke. Motoren går ikke like bra når det er noe galt eller du ikke får nok drivstoff, altså oksygen, billedlegger franskmannen.

Han fortsetter:

– Nå må vi bare sette oss nye mål, glemme det andre og gå videre. Alex er sterkere enn i fjor, men det er kjedelig at han ikke får vist det. Han har jobbet så godt.

Kristoff har en 4. plass fra Milano-Sanremo. Der tapte han spurten i gruppen bak Vincenzo Nibali som vant. I E3 Harelbeke ble han hindret av en velt og ble til slutt nummer 40. I Gent-Wevelgem havnet han på feil side da feltet splittet opp og trillet i mål på en 25. plass etter et heroisk forsøk på å kjøre inn tetgruppen.

I Dwars door Vlaanderen ble han nummer 76, før han måtte gi slipp da Niki Terpstra startet kjøret på Oude Kwaremont 18 kilometer før slutt i Flandern rundt.

– Det er ikke slutt. Vi kan fortsatt vinne sykkelritt. Med Alex på start har vi alltid et håp om seier, smiler Mauduit.

Les også

Boasson Hagen på sur fjerdeplass – Kristoff hang ikke med da bruddet gikk

257 kilometer med dramatikk

Brosteinsklassikeren Paris-Roubaix er ikke småtteri. Rytterne kastes ut i 29 brosteinspartier. Rittet er på 257 kilometer, starter i Compiègne utenfor Paris og har målgang inne på velodromen i Roubaix.

Brosteinen hamrer løs på rytterne og kun de aller sterkeste klarer å henge med og kjempe om seieren.

Er Kristoff frisk har han kapasitet til å henge med helt inn, selv om han aldri helt har klart å knekke «Roubaix-koden».

– Det har aldri helt vært mitt ritt. Men kanskje det kan bli det denne gangen, sier Kristoff.

Les mer om

  1. Sykling
  2. Alexander Kristoff