Sport

Oilers lover fansen fire nye klassespillere

Jakter to backer og to løpere av høy klasse.

Oilers-eier Tore Christiansen, til venstre, og sportsdirektør Pål Higson er i ferd med å få på plass en slagkraftig lag til kommende sesong i DNB Arena.
  • Camilla Klovning

Brikkene begynner virkelig å falle på plass for Stavanger Oilers med tanke på spillertroppen for 2014/15-sesongen. Etter at landslagsløperen Kristian Forsberg (28) ble klar for klubben onsdag, er laget godt skodd med norske kvalitetsspillere. Foreløpig har klubben bare én utenlandsk spiller i troppen. Nå intensiverer sportsdirektør Pål Haukali Higson derfor spillerjakten i utlandet.

— Det har lenge vært planen vår å satse på et lag bestående av flere nordmenn enn før. Det handler også om kvaliteten på de norske spillerne vi henter. Når vi får på plass spillere som Kristian Forsberg, som holder internasjonal standard, er ikke behovet for utlendinger like stort lenger, sier Higson til Aftenbladet.

Ikke sju utlendinger

Han er godt fornøyd med troppen – som foreløpig teller 19 spillere – så langt, men medgir at han har en stor og viktig jobb foran seg. Per i dag inneholder laget nemlig bare én utenlandsk spiller, forrige sesongs Oilers-toppscorer Dan Kissel. Det betyr at klubben i utgangspunktet kan hente ytterligere seks spillere på den såkalte utlendingskvoten.

— Vi har hele tiden arbeidet for å få inn gode, norske spillere og fylle inn med utlendinger der det trengs etter hvert. For øyeblikket mangler vi to løpere og to backer før vi sier oss fornøyde med troppen, og det kan godt tenkes at alle disse fire blir utenlandske spillere. Vi kommer imidlertid ikke til å starte sesongen med sju importer i troppen, sier sportsdirektøren.

Venter på Daoust

I utgangspunktet skal kommende sesongs A-lagstropp dermed telle 23 spillere, det samme som i 2013/14-sesongen.

— Dersom vi starter sesongen med færre utlendinger enn det kvoten tillater, vil vi også ha litt større fleksibilitet til å hente nye spillere underveis i sesongen, sier Higson.

Han avviser at landslagsspiller Niklas Roest, som herjet for Sparta Sarpsborg så sent som i 2012/13-sesongen, er en aktuell mann for Oilers. 27-åringen er for tiden klubbløs etter bare én sesong i svenske BIK Karlskoga.

— Det er ikke et navn vi diskuterer akkurat nå. Vi venter imidlertid fortsatt på et svar på kontraktstilbudet vårt fra Jean-Michel Daoust, og er i løpende dialog med agenten hans. Forhåpentlig får vi en avklaring i løpet av kort tid, sier Pål Higson.

Oilers øker for øvrig lønnsbudsjettet til spillertroppen med omtrent én million kroner kommende sesong, en økning på cirka 10 prosent. Det betyr at sportsdirektøren får større handlefrihet på spillermarkedet.

FAKTA:

Oilers-troppen

Målvakter: Henrik Holm, Ruben Smith.

Backer: Dennis Sveum, Joakim Hjelm, Henrik Solberg, Daniel Bøen Rokseth, Mats Larsen Mostue.

Løpere: Mathias Trettenes, Martin Blakseth Huse (ny), Dan Kissel, Petter Røste Fossen, Rudolfs Balcers (ny), Peter Lorentzen, Anders Tangen Henriksen, Henrik Medhus, Christian Dahl Andersen, Tommy Kristiansen, Stian Høygård, Kristian Forsberg (ny).

Spillere ut: Lars-Peder Nagel, Martin Strandfeldt, Kurt Davis, Erik Boisvert, Travis Ehrhardt, Juha-Pekka Loikas, Nick Schaus?.

Les også

  1. Kristian Forsberg blir Oilers-spiller

  2. Oilers jakter tidligere poengkonge

Les mer om

  1. Ishockey