Sport

Tutta med fransk beundrer

Suzann Pettersen har en stil mange liker. Nå har en franskmann stiftet en internasjonal fanclub.

Dominique Chevalier har startet en egen Facebook-gruppe for Tutta-fans. Venninnen Cindy Faure er en av dem.
  • Arne Hole

EVIAN-LES-BAINS (Aftenposten.no): Med påskriften «Suzann Pettersen Fans Around the World» på T-skjorten, er det ikke tvil om hvem som er helten til Dominique Chevalier når han rusler rundt på Evian-banen i Frankrike. Og hans venninne har tydeligvis akseptert at han har to heltinner. Cindy Faure går rundt med «I love Suzann» på sin T-skjorte.

— Facebookgruppen ble stiftet for 14 måneder siden og har 200 medlemmer fra mange land, forteller Chevalier.

- Hvorfor akkurat Suzann?

— Jeg liker måten hun fremstår på. Hun har karisma, hun gir liv til golfen, sier franskmannen som selv er en hobbyspiller med 24 i handicap.

— Hvorfor ikke støtte en av dine egne, som for eksempel Karine Icher?

— Nei, hun har ikke den samme karisma. Det må være en spiller som skiller seg ut, og det gjør Suzann. Hun er aggressiv i stilen og er en meget levende spiller på banen.

Ryggen etterlater ingen tvil om hvem som er helten til Dominique Chevalier.

Morsomt, synes TuttaChevalier og venninnen har to ganger i løpet av Evian-oppholdet møtt Tutta og fått en kort prat med henne. Det har gitt mersmak. Neste år planlegger paret å reise utenlands for å se den norske jenta i en turnering. Selv synes Oslo Golfklubbs frontfigur at det er artig med en egen verdensomspennende fanclub.

— Sånt varmer. Uten fansen ville dette blitt ganske kjedelig. De er fansen som gir liv til turneringene, og det er hyggelig at noen liker det jeg driver med. Særlig på dårlige dager betyr det alt å få støtte. All den støtten jeg har fått har gjort min karrière lettere, sier Pettersen.

Facebook-hilsen

Dette er hilsenen på Facebook som møter dem som logger seg inn:

“Hi to all Suzann PETTERSEN's fan, please join us on the Suzann Fans Around the World FaceBook Group, the only place dedicated to the fans, for the fans and supporters to share and discuss and post all we got about our prefered pro golfer Suzann Pettersen.

FaceBook group name : Suzann Pettersen Fans Around the World

Please join us by subscribing this Group and be a nice contributor We need you all !

This is a nice place with nice members who share their passion about golf and Suzann carrier. Hope you'll like it.»

Søndag slår Suzann ut klokken 12.30 og går sammen med verdensener Stacy Lewis. De ligger begge fem slag etter ledende Hyo Joo Kim fra Sør-Korea.

Les mer om

  1. Golf
  2. Suzann Pettersen