Sport

Rosenborg tok to poeng mot Tønsberg

Rosenborg fikk en kanonstart på kampen, men poengene måtte til slutt deles ut etter straffeslag.

Lou Dickenson. (arkivfoto)
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

TØNSBERG — ROSENBORG 3-4 (1-2, 2-1, 0-0, straffeslag)

Kampens første mål kom før publikum i Tønsberg ishall hadde rukket å finne plassene sine. Lou Dickenson scoret etter 58 sekunder, med pasning fra Christer Greaker og Ilya Dubkov. Og Rosenborg skulle få to kjappe i starten av kampen. Like etter Dickensons mål fikk hjemmelaget en utvisning, og i spill fem mot fire doblet Jordan George ledelsen før det var spilt tre minutter av kampen.

Deretter fulgte et kvarter med rotete og ikke alt for velspilt hockey, men hvor Rosenborg hadde brukbar kontroll. Likevel fikk hjemmelaget puttet på en redusering før den første pause. Hjemmelaget unyttet et unødvendig puckmist på egen blålinje fra Rosenborg, og satte inn 1-2 med drøye to minutter igjen av pausen.

Skuddstatistikk: 11-10

Tung midtperiode

Allerede i det første byttet i andre periode scoret hjemmelaget, og utlignet til 2-2 etter ikke alt for imponerende forsvarsspill fra Rosenborg.

Det slo an tonen for en periode der Tønsberg var det førende laget i kampen. Etter ni minutter satte hjemmelaget pucken i mål, men dommer annullerte for offside i målgården. Et par minutter senere tok Rosenborg-trener Hasse Hansson timeout, uten at det satte det ga noen umiddelbar effekt.

Men med drøye sju minutter igjen av perioden fikk hjemmelaget utvisning, og det overtallet benyttet Rosenborg til igjen å ta ledelsen i kampen. En strøken pasning fra Joakim Erbe fant Jamie Milam som hadde tatt turen inn foran mål, og backen dro pucken fint rundt Tønsberg-keeperen til ledelse 3-2

Men Rosenborg maktet ikke å holde på ledelsen perioden ut. Minuttet før pause forsvant Ilya Dubkov i utvisningsboksen. 22 sekunder før full tid fikk hjemmelaget spille en puck tvers gjennom Rosenborgs sone, og skuddet gikk over snapphansken til Brady Hjelle og i mål. Dermed stod det 3-3 før den siste perioden.

Skuddstatistikk: 11-6

Tamt i tredje

Starten på tredje periode var ganske hendelsesfattig, og lagene kom til få skudd på mål.

Så måtte Jordan George ut med drøye ti minutt igjen av matchen. Da kom hjemmelaget til flere store sjanser i overtall, men maktet ikke å sette inn ledermålet.

Med fem og et halvt minutt igjen ble Jordan George nok en gang sendt i utvisningsboksen. Tønsberg radet opp flere muligheter, men flaks og en god Hjelle hindret baklengsmål.

Rosenborg hadde de tre siste skuddene på mål, men det endte uavgjort etter full tid, og dermed gikk kampen til sudden death.

Skuddstatistikk: 9-10

Milam avgjorde på straffer

Ingen av lagene maktet å sette press på motstanderen i spilleforlengelsen. Det eneste som skjedde av betydning, var at Markus Noteng fikk to ganger ti minutters utvisning ni sekunder før slutt. Straffeslag måtte til for å dele ut det siste poenget.

Også der var det likt etter at lagene hadde tatt tre straffeslag hver. Avgjørelsen falt da Jamie Milam satte sin andre straffe, mens Tønsberg bommet på sin fjerde. Dermed ble to poeng med hjem til Trondheim.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Rosenborg IHK