Sport

Leverte tidenes beste resultat: – En merkedag i norsk hopphistorie

Maren Lundby og Anna Odine Strøm sikret norsk dobbeltriumf for første gang.

Maren Lundby leverte meget god hopping i japanske Zao søndag. (Arkivfoto) Foto: NTB scanpix

  • NTB

Maren Lundby tok sesongens andre verdenscupseier da hun vant søndagens tåkerenn i japanske Zao. Anna Odine Strøm fulgte nærmest på en minneverdig norsk hoppdag. Det er første gang Norge har tatt de to øverste plassene på pallen i verdenscupen i kvinnehopp.

Andreplassen var Strøms første pallplass i verdenscupen noen gang. Lundby tok på sin side karrierens 15. verdenscupseier.

– Det første hoppet var veldig bra, mens det andre ikke var mye å skryte av. Jeg kom meg likevel ned til den grønne streken, sa Lundby etter seieren.

Hun var samtidig klar på én ting:

– Jeg synes Anna hadde fortjent å vinne, men er glad vi er sammen på pallen, sa 24-åringen.

På spørsmål om hva som var hemmeligheten bak den historiske norske hoppdagen i Zao, trakk hoppdronningen på smilebåndet.

– Kanskje er det den japanske maten, lød svaret.

Les også

Forfang ble disket - spolerte Norges lagkonkurranse

– Kan nesten ikke tro det

Anna Odine Strøm smilte naturlig nok bredt etter å ha nådd en milepæl i karrieren.

– Jeg kan nesten ikke tro det, min første pallplassering noen gang. Det føles utrolig å dele pallen med Maren. Vi hadde en god dag som lag, og dette beviser at vi kan utrette utrolige ting sammen, sa hun.

– Det var tunge forhold i dag, men det var det for alle. Jeg fikk til to veldig fine hopp, og det gir et fantastisk resultat. Det er veldig motiverende og inspirerende, tilføyde altaværingen.

Anna Odine Strøm tok karrierens første pallplass. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var raskt ute med å kalle søndagen «en merkedag».

– Fantastisk dobbeltseier til Maren og Anna i Zao. Etter mange år hvor gutta våre har bidratt betydelig for at jentene skal ha gode nok premisser, er vi nå i en situasjon der jentene er dem som drar lasset. En merkedag i norsk hopphistorie, sa han.

Landslagstrener Christian Meyer hadde problemer med å finne de rette ordene.

– Dette er de tøffeste jentene i hoppbakken. De er utrolig dedikerte og har en sterk lidenskap for skihopping. Det er utrolig fortjent. Vanvittig moro med to norske jenter på pallen. Ellers har jeg ikke dekkende nok ord i dag. Overveldende, sa han.

Les også

Publikum lo av Pogba, men Solskjær tok stjernen i forsvar

Sterk første omgang

Lundby ledet Zao-rennet etter første omgang og hadde lagvenninnene Strøm og Silje Opseth på plass nummer tre og fire. Det var historisk sterkt.

I finaleomgangen fulgte Lundby og Strøm opp. Strøm landet på 95 meter og tok ledelsen. Finnmarkingens poengsum klarte kun Maren Lundby å straffe.

Den norske hoppdronningen fra Bøverbru landet på 92,5 meter og vant konkurransen med 1,3 poeng.

Silje Opseth var ikke like heldig i sitt andre hopp. Med kun 83,5 meter falt hun til 20.-plass på den endelige resultatlista.

VM-gull

Seieren gir Maren Lundby ytterligere selvtillit bare en måned før VM i Seefeld.

– Målet er å ta gull i Seefeld. Det er hovedmålet, og det går jeg for, fastslo Lundby søndag-

For verdenscupleder Katharina Althaus ble det ingen topp dag. Den tyske jenta hadde vanskelige forhold i første omgang og måtte nøye seg med beskjedne 83 meter. Det ga kun 16.-plass foran finaleomgangen.

Der landet Althaus på 92 meter og klatret til Det var likevel 22-åringens svakeste plassering i verdenscupen denne sesongen. Hun tapte også verdifulle poeng til Lundby og flere andre.

Tyske Carina Vogt tok tredjeplassen i søndagens renn.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp