Sport

Stor forskjell med finsk landslagssjef

<p>Patrick skal rekke landskamper, Sibir-tur og familiekops.</p>

Mannheim, Tyskland 20100513.Patrick Thoresen jubler for en scoring under VM-kampen i ishockey mellom Frankrike og Norge i Mannheim i Tyskland torsdag ettermiddag. Norge slo Frankrike 5-1. Aksjon, Jubel etter scoring.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

 • Henning Rugsveen

Patrick Thoresens trener fikk sparken etter seks seirer på sju kamper. Den nye finske treneren har imponert Hamar-gutten, som allerede merker stor forskjell.

– Han har gitt et veldig positivt inntrykk så langt, og har virkelig studert laget før han tok over. Jeg tror han så fire av våre kamper live før han tok over, sier Patrick Thoresen til HA-sporten om sin nye klubbtrener i SKA St. Petersburg, Jukka Jalonen.

Finnen er også finsk landslagssjef, og kjenner Thoresen godt fra VM i mai:

– Da vi snakket sammen fortalte han at han var imponert over Norges utvikling de siste årene, og sier det alltid er vanskelig å møte Norge, sier Patrick Thoresen til HA-sporten. Han kan sammen med Norge tidligst møte Finland og sin egen klubbtrener i en kvartfinale i VM om noen måneder.

– Nok tid til sluttspillet

Historien om Jalonens forgjenger viser hvor tøft det kan være i KHL. Seks seirer på sju kamper og serieledelse holdt ikke for eierne som sparket Milos Riha.

– Det vi har fått fortalt er at eierne og klubbledelsen ikke var fornøyd med måten vi spilte på. De mente spilleplanen ikke ville holde i sluttspillet. Jeg merker allerede stor forskjell etter ei uke, og spillerne tror på den nye sjefen. Det er viktig.

Patrick tror Jalonen vil ha satt et godt preg på laget innen sluttspillet. Oppgavene hans er imidlertid de samme:

– Jeg har fått tillit både offensivt og defensivt, og føler at jeg har bevist at jeg er god nok til å være på isen i de avgjørende øyeblikkene.

8.724 kilometer – en vei

29-åringen er inne i en tøff måned med tett program. Denne uka reiser han til Sveits med landslaget og endelig topp motstand i treningsturneringene. Hamargutten mener det er noe Norge har fortjent etter gode resultater.

Så skal han gjennom sesongens verste roadtrip, med kamp i Sibir 19.12, så Amur-provinsen øst mot Japan 21.12 og kamp i Sibir på lille julaften på veien hjem. Heldigvis reiser han med fly, og ikke med buss de 8.724 kilometerne som ville tatt 130 timer, med bare 36 (!) minutter med motorvei.

– Det er en mental belastning du bare må forberede deg godt på, med tidsforskjeller og reise. Men belønningen er god – julefeiring med familien, foreldrene mine og søsteren min. Og tre hjemmekamper i romjula.

Investeringshjelp

Denne uka har Patrick Thoresen hatt besøk av investeringshjelp fra Stockholm, for å sikre framtida.

– Det er veldig ålreit å få råd om hva jeg kan gjøre for å sikre familiens framtid. Jeg tar de siste valgene sjøl, men det gir meg viktig trygghet. De har også flere hockeyspillere de hjelper, som jeg har en dialog med, sier Patrick Thoresen om plasseringene av millionene han kommer til å tjene i hockeykarrieren.

Han setter ikke bort mye penger på usikre aksjeporteføljer.

– Det handler om trygg sparing. I tillegg har jeg noen å rådføre meg med når det gjelder andre investeringer, for eksempel leiligheter og slikt.

Tidligere i år kjøpte Patrick Thoresen seg inn i en travhest, sammen med svenske hockeyspiller-venner. Det var ikke etter råd fra ekspertene.

– De var mindre glad i at jeg skulle bruke penger på hest, men noen ganger må jeg følge drømmene om å se min egen hest i Elitloppet på Solvalla, også, ler Hamar-gutten.

Les mer om

 1. Ishockey

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Thoresens trener fikk sparken

 2. SPORT
  Publisert:

  Zuccarello får landslagsfri

 3. SPORT
  Publisert:

  Patrick Thoresen: - Er blitt noen nesten-slagsmål

 4. SPORT
  Publisert:

  Pengefesten over i russisk hockey: Norske ishockeystjerner del av spillerflukt

 5. SPORT
  Publisert:

  Tre mann vraket fra VM

 6. SPORT
  Publisert:

  Gullrekka tilbake