Sport

Norge på opprykksplass etter sprintseire i Tallin

Både Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure seiret på 100 meter under lag-EM i friidrett 1. divisjon i Tallinn lørdag. Etter første dag er Norge på opprykksplass.

VANT: Jaysuma Ndure og Ezinne Okparaebo vant sine løp i Tallin.

Begge stjernesprinterne sikret Norge 12 poeng. Det var viktig i kampen for å oppnå målsettingen om opprykk til Superligaen. Norge ligger på tredjeplass etter 1. dag med 153 poeng.

Det er åtte poeng opp til ledende Finland og 5,5 poeng til Hviterussland på 2.-plass. Bak Norge er det tett. Hellas er halvannet poeng bak. Romania (3,5 poeng bak) og Litauen (6 bak) henger også godt med. De tre beste rykker opp.

— Jeg er godt fornøyd med dagen og ikke minst den norske laginnsatsen. Vi har tatt flere poeng enn jeg regnet med. En god annen dag så bør vi klare målet. Jeg er optimist fordi vi er bedre på dag to, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Okparaebo løp inn til vinnertiden 11,41. Ndure fikk pene 10,12, og det var sju hundredeler raskere enn tiden han fikk under Bislett Games.

Det var eneste norske seirer lørdag, men andre scoret også godt med poeng. Ingvill Måkestad Bovim sikret 2.-plass på 800 meter med tiden 2.02,57, rett bak egen årsbeste satt under Bislett Games 11. juni.

Karsten Warholm løp inn til 3.-plass på 400 meter med 47,58 i vinden i den estiske hovedstaden. 18-åringen kom egentlig inn til 4.-plass, men løperen fra Portugal ble disket.

Sterk avslutning

Ndure løp også ankeretappen på 4 x 100 meter. Hans sterke avslutning sikret heatseier, men både Portugal (39,60) og Estland (39,93) i heatet før hadde bedre tider. Kristoffer Buhagen, Amund Høie Sjursen og Even Pettersen løp de andre etappene.

Vegard Olstad og Øyvind Kjerpeset løp inn til fjerdeplasser på henholdsvis 5000 meter og 400 m hekk, mens Thomas Roth tok femteplassen på 1500 meter. Nilsen mente at disse utøverne hevet seg og sikret Norge gode «bonuspoeng», men mest fornøyd var han likevel med høydehopperen Kristoffer Nilsen.

— Han hadde to riv på 2,10 under vanskelige forhold og lå dårlig an, men valgte å gå opp til 2,15, tok den høyden i første forsøk og sikret sjetteplassen, sa Nilsen.

Det norske håpet i kvinnenes spydkonkurranse, 18 år gamle Marie-Therese Obst, kastet 49,56 meter som holdt til 9.-plass. Vinnerkastet var på 58,33. Konkurransen går over to dager og avsluttes søndag. (©NTB)

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jaysuma Saidy Ndure
  3. Ezinne Okparaebo