Sport

Slik skal alpinkometen Kristoffersen ta nye steg

En syk og sliten Henrik Kristoffersen er fornøyd med at supersesongen nærmer seg slutten.

Henrik Kristoffersen tok ut alt, men denne gang holdt det ikke til mer enn en tiendeplass. Sykdom og manglende næringsinntak i flere dager hadde satt 21-åringen kraftig tilbake før start.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

— Jeg er glad kampen om slalåmcupen allerede er avgjort, sier 21-åringen fra Rælingen før verdenscupfinalen i dag.

Tre dager uten å få i seg noe ordentlig mat, feber og halsbetennelse. Det var ingen god oppladning for Kristoffersen før lørdagens storslalåm. Han var nesten tom for energi før start, og to knallharde omganger tappet ham helt for krefter.

— Jeg har vel vært like sliten etter et renn før, men det er lenge siden jeg har kjørt med slik sykdom. Dessuten begynner kroppen å bli sliten etter en lang sesong. Nå gjenstår bare søndagens slalåm, og så er jeg utrolig glad for at dette snart er slutt, forklarte han.

Foran denne sesongen la han en plan sammen med pappa Lars om hvordan han skulle bli en enda bedre alpinist – noe som igjen skulle lede til flere seire.

Les også

Utslitt Kristoffersen ble beste norske: - Har ikke spist på to dager

— Stabiliteten imponerer mest

— Sesongen har bare vært helt ubeskrivelig. Han har tatt store steg i både slalåm og storslalåm. Det som kanskje imponerer meg mest er stabiliteten hans i slalåm. Der har han holdt et veldig høyt nivå, forklarer Lars Kristoffersen.

Seks verdenscupseire og krystallkulen som vinner av slalåmcupen er klare beviser på det nivået. Bare én gang har han ikke vært topp to i slalåm. I tillegg har han fire pallplasser i storslalåm.

— Nå skal vi stort sette følge samme plan foran sesongen 2016-2017, forteller pappa Kristoffersen.

— Han skal ha en god og lang barmarkstrening, forsøke å bygge to til fire kilo mer muskler. Det var også planen foran denne sesongen, og det klarte han. Men han trenger å bli enda mer robust.

- Kommer vi til å få se ham kjøre super-G neste sesong?

— Det kommer ikke til å bli noe mer fokus på fartstrening foran neste sesong. Men skulle vi komme i en posisjon der det er viktig med tanke på sammenlagtcupen, så får vi vurdere det. Det er ingen umulighet.

Sportssjef Claus Ryste i Norges Skiforbund minner om Kristoffersens unge alder:

— Han har tatt enorme steg, men han er ung og trenger tid. Henrik stiller skyhøye krav til seg selv og har en vanvittig vinnervilje. Bare han nå får en god og lang sommer med mye barmarkstrening, vil han ta nye steg neste sesong, mener Ryste.

Les også

Løseth kjørte ut i andre omgang: - Jeg er dritt lei av slalåm

Fremgang for flere

Om ikke denne lørdagen i neste års VM-bakke resultatmessig ble noe stort høydepunkt, kunne sportssjefen glede seg over at spesielt Aleksander Aamodt Kilde, men også Kjetil Jansrud kjørte bedre storslalåm enn på lenge.

I annenomgangen var det kun vinneren Thomas Fanara som kjørte fortere enn Aamodt Kilde og det bare med 12 hundredeler.

— Det blir nok mer fokus på storslalåm i fremtiden for meg. Det holder ikke å bare kjøre fartsrenn om vi skal kjempe mot sammenlagtvinner Marcel Hirscher. Jeg skal selvsagt ikke nå bli for grådig og tenke på den store kula, men det ligger jo i bakhodet. Denne sesongen har vært så fantastisk at det bare blir gøy å begynne forberedelsene til neste med en gang, forklarte Aleksander Aamodt Kilde.

Hør siste episode av podcasten Aftenpodden Sport. Jan Åge Fjørtoft og Bertil Valderhaug oppsummerer den norske suksessvinteren sammen med programleder Kjetil Flygind:

Les også

  1. Syk Kristoffersen langt bak etter første omgang

  2. Østerrikes alpinkonge: - Noen ganger er presset så stort at jeg bare vil slutte

  3. Svindal har kastet krykkene - tror på comeback i år

Les mer om

  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen