- Unner ham seieren

Morten Orveland spilte fredag en ny dagsturnering på Minor League Golf Tour i Florida. Men det var landsmannen Alexander Sundsten som stakk av med seieren.

  • Svend Ole Kvilesjø (video)

Det ble ingen repetisjon av tirsdagens seier, men Orveland plasserte seg på en respektabel ellevte plass på PGA National — Estates, West Palm Beach, Florida. Orveland gikk banen på 70 slag, fire slag bak landsmann Alexander Sundsten.

— Jeg spilte veldig stabilt, men det ble lite action, forteller Orveland til golf.no

Sundsten vant turneringen på 66 slag, men måtte ut i omspill før han kunne innkassere førstepremien på 1000 dollar (ca 5000 NOK). Tønsberg-gutten spilte sin første turnering på Minor Leauge Golf Tour.

— Jeg er veldig happy for at han fikk det til, han er ikke vant til veldig mange seiere, sier Orveland om Sundsten sin innsats

Alexander Sundsten er i USA på treningsleir sammen med Aaronsen og tok turen fra Orlando for å besøke Orveland.

Resultatlisten Vurderte tredagers Orveland hadde tanker om å spille en tredagers turnering med start mandag. - Men banen har så dårlige spilleforhold at jeg velger å trene mye denne uka i stedet. Så blir det nye Minor League-turneringer neste uke, før jeg går løs på mandagskval. - Jeg spiller supersteady, gjør mye ting riktig, har harmoni og indre ro, tenker riktig og føler meg superbra. Jeg har funnet tilbake til god-feelingen, avslutter Orveland.

Orveland har Dropper Gateway Tour nå i vårsesongen, etter den mislykkede vinterserien. Om to uker starter han med mandagskval til Nationwide- og PGA Tour. Men i mellomtiden bruker han tiden på dagsturneringene i Minor League Tour.

Alexander Sundsten fikk bra uttelling for gjestespillet i USA.