Sport

«Gratulerer til hele skøytemiljøet i Arendal»

Når en sørlending endelig smeller til med et historisk OL-gull, er det slett ikke tilfeldig at Simen Spieler Nilsen er skøyteløper og kommer fra Arendal, skriver journalist Åge Harald Drangsholt.

Med det norske flagget feiret Simen Spieler Nilsen (t.v.), Sindre Henriksen (reserve) og Sverre Lunde Pedersen gullet på lagtempo. Foto: Vadim Ghirda / TT / NTB Scanpix

Det er bare til å bøye seg i støvet. Det er snart hundre år siden det første vinter-OL ble arrangert i Chamonix i 1924, men vi sørlendinger måtte vente helt til 21. februar 2018 – eller 94 år – før vi endelig fikk en gullvinner i et vinter-OL fra Sørlandet. Det setter prestasjonen til Spieler Nilsen i perspektiv.

For mange har nok 24-åringen gått litt under radaren. Det er langrenn, skiskyting, hoppsport og til dels alpint som dominerer TV-sporten vinteren gjennom i Norge, selv om skøyteløperne våre har tatt kvantesteg og sikret seg flere verdenscupseirer. Men da er det i fremste rekke Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen som har stjålet overskriftene.

Les hele saken med abonnement