Sport

- Han skal tilbake på hockeybanen. Sann mine ord.

En Bergen Hockey-spiller er utestengt i to år for kokainbruk. — Han skal tilbake, sier trener Pål-Erik Glomsaas.

Slår ring: Bergen Hockey-trener Pål-Erik Glomsaas lover å ta vare på spilleren som nå er dopingdømt for kokainbruk.

Spilleren er utestengt fra all idrett i to år.

— Normalt er dette en forseelse som gir fire års utestenging, men spilleren er trodd på at han har tatt kokain i sosial sammenheng, ikke for å bli en bedre ishockeyspiller. Derfor er påstanden to års utestengelse, opplyser advokat Nils R. Kiær i Antidoping Norges påtalenemnd.

Les også

Ishockeyspiller tatt for doping: - Det er beklagelig

Spilleren ble tatt i doping i november 2015. Bergen Hockeys trener Pål-Erik Glomsaas er opptatt av at klubben nå skal slå ring rundt spilleren.

— Han er i flokken vår. Den flokken er jeg en av lederne for. Han har gjort en feil, men straffer ingen andre enn seg selv. Nå blir han utestengt i to år, men han skal tilbake på hockeybanen. Sann mine ord, sier Glomsaas.

Styreformann Benny Danielsson i Bergen Hockey Elite mener saken først og fremst er trist for utøveren.

— Dette er en personlig sak klubben egentlig ikke er involvert i. Først og fremst er dette trist for spilleren det gjelder. Det er ikke hyggelig for klubben, heller, men dette dreier seg om en ung mann som har gjort noe dumt - uten å tenke seg om.

Ettersom spilleren har erkjent at han har tatt kokain og saken på mange måter er avklart, blir det trolig ingen muntlig høring. Spilleren har tilsvarsfrist til i morgen, fredag.

— Dette er en lei sak for alle involverte, sier Kiær.

Hvilket Danielsson slutter seg til:

— Vi skal stille opp for gutten. Ta vare på ham. Det er vårt utgangspunkt i denne saken. Dette var et engangstilfelle i et festlig lag, han har gjort noe dumt som får konsekvenser, sier formannen.

Bergen Hockey spiller ishockey i 1. divisjon.

Les også

  1. Johannes (19) imponerer i VM: - Det er ikke så ofte du ser det i en så ung spiller

  2. Nå frykter svenskene (!) Norge i ishockey

Les mer om

  1. Ishockey