Sport

Carlsen rett på basketbanen etter lynrask remis

Det superkorte sjakkpartiet ga Magnus muligheter til å spille basketball.

TO POENG: Magnus Carlsen var kjapp til å komme seg i treningsklærne og ut på basketbanen etter at han hadde spilt remis i det niende partiet mot Vishy Anand.
  • Kurt B.M. Haugli

SOTSJI (Aftenposten): Bare halvannen time etter at Magnus Carlsen og Vishy Anand hadde tatt hverandre i hånden etter remis i det niende partiet, hadde Carlsen fått på seg basketsko og joggebukse.

På den flombelyste basketbanen på sjakkhotellets område lekte Carlsen sammen med sine vanlige basketpartnere. Manager Espen Agdestein, sekundant Peter Heine Nielsen og lege Brede Kvisvik var selvfølgelig til stede. Carlsen har også funnet seg noen faste basketpartnere i et par av NRKs journalister.

— Gikk ikke helt som planlagt

Kanskje ville han få ut litt gruff etter å han ikke ha fått til spillet sitt helt om Anand tidligere på ettermiddagen.

— Det gikk ikke helt som jeg hadde planlagt, fortalte Carlsen etter dagens parti mot Anand. Det var Magnus Carlsen som startet med hvit-fordel. Men Anand laget en forsvarsmur som virket ugjennomtrengelig også for sjakkgeniet Carlsen. Han gjorde et remis-frieri til Anand og dermed var det over etter en time og ett minutt.

Det kan også være at Carlsen sliter med basket-absstinenser. Da de andre spilte baskteball på fridagen onsdag, avsto sjakkemesteren. Torsdag kveld fikk han tatt litt igjen.

Les også

  1. Planen til Carlsen gikk i vasken

  2. Rekordrask uavgjort - Carlsen takket for kampen etter en time

Les mer om

  1. Basketball