Sport

Team Brækhus' bønn: - Kom på banen, Bergen!

Oslo, Stavanger og Bærum ivrer etter å arrangere proffboksestevne. — Det er på tide at Bergen kommer på banen i bykampen, sier Brækhus' manager.

Cecilia Brækhus får med stor sannsynlighet bokse i sitt eget land i 2015.
  • Elisabeth De Lange Gjesdal

Det regnes som realistisk at Cecilia Brækhus kan bokse i Norge i første del av 2015. Stortinget vil med stor sannsynlighet vedta Høyre og Fremskrittspartiets lovforslag som åpner for dette.

Flere aktører er svært interesserte i å være vertskap for en Brækhus-kamp i Norge. «Team Brækhus», med kommersiell manager Rune Brynhildsen i spissen, er i tett dialog med aktører fra flere byer.

Dialogen med aktuelle bergensarrangører, har ikke vært like tett.

— Det er på tide at Bergen kommer på banen i bykampen. Ikke bare gjennom media og Twitter og sånt, de må gjøre ord til handling. Oslo med Spektrum, Bærum med Telenor Arena og Stavanger med DnB Arena har allerede vært veldig offensive overfor oss, sier Brynhildsen.

Vestlandshallen i Åsane er kanskje områdets mest passende arena for et boksestevne av størrelsen det er snakk om. Da BT tok kontakt med hallens daglige leder Knut Kristiansen, hadde han ikke vært i kontakt med Brynhildsen.

— Men vi kommer til å ta kontakt. Vi er veldig interesserte i å være vertskap for et sånt stevne, sier Kristiansen.

- Hvorfor det?

— Fordi det er en flott idrett, og fordi hallen er egnet til det. Vi har muligheter for god tv-overføring og det hele.

Brækhus: - En stor drøm

Brækhus selv er svært lysten på å bokse på hjemme-hjemmebane.

— Å bokse i Bergen er selvfølgelig en stor drøm. Det er veldig stas at så mange byer og arenaer ønsker å være vertskap for kampene mine.

Hun fortsetter:

— Hvis forbudet oppheves, skal det veldig mye til for at jeg ikke bokser i Bergen. Om det blir første, andre eller tredje kamp, avhenger av mye mer enn bergensk entusiasme og lokalpatriotisme. Men vil Bergen virkelig ha kamp, så kommer jeg.

Sotra Sportsklubb sier de jobber aktivt for å få proffboksing til sin nye storstue Sotra Arena.

— Det er veldig ønskelig for oss. Vi har fått Bjørgvin bokseklubb inn i idrettslaget vårt, og de står på for dette, sier daglig leder Dan Christensen.

Men selv når gulvet tas i bruk, og kapasiteten kommer opp mot 4000, vil arenaen trolig bli funnet for liten til å huse Brækhus' første kamp i Norge.

— Det bør minimum være plass til 6000-7000 mennesker. Spesielt det første stevnet vil det være enorm interesse mot, det vil være en nasjonal begivenhet. Kanskje trenger vi kapasitet på 15.-16.000, mener Brynhildsen.

Vestlandshallen har tillatelse til å ta inn 10.000 mennesker.

Politisk velvilje

Idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp) er svært interessert i å få Brækhus til Bergen.

— Hun er verdens beste kvinnelige bokser, det er klart at vi vil hedre henne med en kamp i Bergen. På det tidspunktet dette blir aktuelt, skal vi være raske med å komme på banen. Vi er løsningsorienterte, dette er noe vi vil være med på, sier han.

Ordfører Trude Drevland (H) har til TV 2 nevnt Grieghallen som en mulig Brækhus-arena.

— Den er antageligvis for liten, sier Rune Brynhildsen.

- Hva blir til slutt avgjørende for om Bergen får være arrangør?

— Det blir en totalvurdering av hva Bergen har å tilby, opp mot de øvrige kandidatene. Det vil gå både på det tekniske, praktiske og økonomiske.

Brækhus maner uansett til tålmodighet.

— Først må Stortinget få lov til å si sitt, så får vi se om vi kan sprette champagnekorkene.

Hennes nåværende kontrakt med promotorselskapet Team Sauerland, løper til slutten av februar neste år. Brynhildsen bekrefter at partene har begynt dialogen om et eventuelt videre samarbeid. Trolig går Brækhus sin 27. proffkamp før jul.

Les også

  1. Idrettsforbundet sier nei til bokseendringer

  2. Regjeringen vil fjerne proffboksingsforbudet

  3. - Brækhus bokser helt sikkert igjen før jul

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus