Sport

Aksel Lund Svindal: – Jeg legger opp etter VM

Aksel Lund Svindal (36) har bestemt seg for å legge opp. Hans siste renn i karrieren blir VM-utforen om snaut to uker.

Aksel Lund Svindal har bestemt seg for å legge opp etter VM. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Erlend Nesje
  Erlend Nesje
  Journalist
 • Siste: Aksel Lund Svindal stiller til intervju i Kitzbühel med norsk presse klokken 11.15.

KITZBÜHEL: Den avslørte den norske alpinkongen lørdag kveld under KitzRaceParty, et arrangement for Hahnenkamm-rennenes samarbeidspartnere og VIP-gjester.

– Jeg konsentrerer meg om VM i Åre, det blir mine siste renn, sa han ifølge hjemmesidene til Østerrikes Olympiske komite.

Les også

Se Aksel Lund Svindals karriere i bilder

Aftenposten har kilder som var på sponsorarrangementet lørdag kveld som kan bekrefte Svindals uttalelser.

– 2019-versjonen av Kitzbühel er tøffere enn 2019-versjonen av meg. Treningsomgangen tirsdag forårsaket noen problemer. Jeg sjekket kneet mitt i Innsbruck. Det var ingen ny skade, men den gamle klarte det ikke veldig bra, sa Svindal.

Da Aftenposten snakket med Lund Svindal på fredag, var han veldig tydelig på at det er to renn som gjelder for ham nå: Super-G i VM i Åre onsdag 6. februar og VM-utfor lørdag 9. februar.

– Om jeg halter litt på vei ut av målområdet etter å ha kjørt bra i Åre, så er det greit. Nå har jeg en mental innstilling på at det er det som gjelder, sa Svindal.

Nordmannen har tålt mye juling som idrettsutøver.

I 2007 kræsjet Aksel Lund Svindal i rundt 120 kilometer i timen i Beaver Creek i USA. Han falt så hardt at flere av jekslene hans sprakk. Tennene var likevel langt nede på listen over skadene fallet hadde påført ham: Brudd i kinnbenet og nesen. Et 11 centimeter dypt kutt i skinken som måtte sys lag for lag. På magen har han et langt arr etter at legene valgte å åpne ham fordi de fryktet indre blødninger.

Og siden den gang: Korsbåndskade og løs menisk, ribbensbrudd og småbrudd i ryggen, «jumpers knee» i begge knær, leggbenet slått av, avrevet akillessene og flere titalls andre skader så små at han ikke orker å nevne dem.

Svindal har fire OL-medaljer, deriblant gull fra Super-G i Vancouver i 2010 og utfor fra Pyeongchang i fjor. Han har fem VM-titler, to sammenlagtseirer i verdenscupen og til sammen 36 rennseirer i verdenscupen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5