Byåsen tror på rask treneravklaring

Byåsen har fått signaler om at Arne Högdahls manglende trenerutdanning ikke vil skape problemer.

Daglig leder i Byåsen, Jørgen Nygård Pedersen, tror klubben vil få den nødvendige dispensasjonen for å kunne ansette Arne Högdahl som ny trener i klubben.
KAN RETURNERE: Arne Högdahl har holdt seg unna lenge nok. Nå har han lyst på jobben som Byåsen-trener.

Håndballforbundets nye kompetansekrav til topptrenere fra sesongen 2017/18 kan velte ansettelsen av Arne Högdahl som ny Byåsen-trener.Nå tror imidlertid Jørgen Nygård Pedersen at nødvendig dispensasjon vil bli gitt.

Les også

Gunnar Pettersen får støtte etter utblåsning: - Det har kokt på telefonen min

— Selv om forbundet først skal ha møte om dette i februar, er vi trygg på at det blir en løsning for trenere som vil starte utdanningen, sier Byåsens daglige leder.

Vil gi nøkkelspillere svar

Han har hatt samtaler med Norsk Topphåndball etter at Adresseavisen omtalte saken onsdag. Nå tror han at Claus Mogensens etterfølger kan presenteres langt tidligere enn han fryktet.

— Jeg håper vi kan signere ny trener i løpet av januar, sier han.

Det vil bety at klubben kan starte arbeidet med å spikre neste års spillerstall. Nøkkelspillere som Marie Henriksen og Emilie Hegh Arntzen har en klausul i kontrakten om at de kan forlate klubben etter denne sesongen. En rask treneransettelse vil gi spillerne svarene de trenger med tanke på sin framtidige klubbtilhørighet.

Skal signere spillere

— Claus skal fullføre sesongen hos oss, men vi ser for oss at den nye treneren vil være en del av miljøet etter hvert, sier Nygård Pedersen.

Han sier at klubben ikke har noen plan om å være aktiv ute spillermarkedet.

— Vi skal arbeide for å beholde de spillerne som vi har i dag, sier han.

NB! Byåsen møter Larvik borte søndag. Byåsen ligger på femteplass på tabellen med to kamper mindre spilt enn Tertnes som leder.