Usain Bolt: – Jeg er klar for Gatlin i Beijing

Sprintikonet er selvsikker tross skader og dårlig form i år.

Usain Bolt er tilbake i manesjen. Han sier han ikke er bekymret for friidrettsårets mest omtalte duell: Kappløpet med Justin Gatlin i VM.

Sprinteren Usain Bolt er sikker på at han er klar for å utfordre Justin Gatlin i friidretts-VM i august.

Verdensrekordholderen på 100 og 200 meter har slitt med skader og form i årets sesong, men er tilbake på friidrettsbanen i Diamond League-stevnet fredag.

Der løper ikke Gatlin, som har de beste tidene i år på 100 og 200 meter. Først i VM i Beijing i august blir det en duell mellom rivalene.

– Jeg har aldri tvilt på meg selv. Det er en måned igjen til Beijing, noe jeg ikke er bekymret over. Jeg tar et steg om gangen, sa Bolt på en pressekonferanse i den engelske hovedstaden.

Forrige gang jamaicaneren var i aksjon var under Diamond League-stevnet i New York 13. juni. Siden har han trukket seg fra flere løp.

– Jeg har to løp lørdag. Jeg har trent veldig hardt. Jeg har pushet meg selv, så det handler om utførelsen nå. Hvis jeg kan utføre det riktig og få alt riktig, vet jeg at jeg kan løpe raskt. Det tar bare et løp for å komme på 9,7 sekunder. Jeg er ikke bekymret for tidene, sa Bolt. (©NTB)