Sport

Nærbø nærmer seg opprykk til eliteserien

Nærbø svingte fra ypperlig til begredelig og tilbake til ypperlig, vant 36–31 mot Charlottenlund, er på trygg opprykksplass og truer hittil suverene Runar.

Stor glede og lettelse i Nærbø-laget etter sliteseier over Charlottenlund søndag. Tredjekeeper Mathias Johnsen til venstre, banens ener Rassin Haugseng (nr. 9), bror Tord Haugseng, yngstemann som tar straffekastene helt uten nerver og veteranen Steffen Stegavik som kom på banen helt mot slutten og bidro sterkt i en hektisk innspurt. Foto: Egil Ø. Nærland

 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland

Nærbøhallen: Fasit etter halvspilt sesong er at det unge Nærbø-laget med viktige innslag veteraner, ligger på andreplass to poeng etter Runar Sandefjord og tre poeng foran Sandefjord HK. De to beste rykker direkte opp i eliteserien.

Tabellen (ekstern lenke)

Optimismen i Nærbø er stor, ble styrket da G20 laget onsdag gikk til finalen i NM, og la på seg enda litt da laget viste sin vanvittige bredde og lot rutinerte Steffen Stormo Stegavik hviltede første 40 minuttene av kampen mot meget gode Charlottenlund fra Trondheim søndag.

Les også

Sola og Nærbø klare for Spektrum

Rassin Haugseng var banens ener

I stedet fikk forsvarsbautaen Rassin Haugseng vist at han nærmer seg å være den komplette spilleren. Trenerduoen Rune Haugseng/Robin Rosander Haugsgjerd kjørte Rassin i forsvar og angrep.

Han svarte med sju scoringer, som oftest fra distanse, men 19-åringen vikarierte i tillegg på strek da Mike Würst Lønne trengte avlastning, han scoret også fra den posisjonen.

Les også

Nærbø med sterk borteseier: - Vi spilte en kanonkamp

– Jeg har manglet litt selvtillit i angrep, men det hjelper å score tidlig som i dag, sier Rassin Haugseng til Aftenbladet etter at han er er tildelt kampens bestemannspris av en enstemmig jury.

– Det betyr mye for meg å få vise at jeg kan spille angrep og ikke bare forsvar. Jeg har ikke spilt mye angrep her, men med stigende selvtillit håper jeg det blir mer. Jeg lyver hvis jeg ikke sier at det er mye gildere å få være med begge veier, sier 18-åringen.

Trener Rune Haugseng skryter voldsomt av nevøen.

Store forventninger

– Vi vet at Rassin kan begge veier, og vi har vært bevisste på å ta han inn i angrep i perioder for at han skal få selvtillit. I dag var han kjempegod, understreker treneren.

Etter seieren over Bækkelaget onsdag, var forventningene store blant over 800 på tribunen, og laget skuffet ikke. Med nevnte Stegavik på benken, startet et nesten rent juniorlag med ekstremt tempo. På det meste var ledelsen 19–12. Så buttet det litt frem mot pause og langt inn i andre omgang.

– Det har skjedde oss tidligere, og det er vanskelig å forklare hva som skjer, men vi tok oss heldigvis fint inn, smiler Rassin Haugseng.

Kaptein Andreas Horste Haugseng fikk rødt kort og måtte se siste del av kampen fra tribunen, blant annet sammen med supporter Geir Undheim. Jubelen var stor da lagkameratene sørget for seier. Foto: Egil Ø. Nærland

Trener Haugseng forteller at han og cotrener Haugsgjerd var helt bevisste på at Steffen Stormo Stegavik skulle starte på benken. I tillegg lot de banens beste mot Bækkelaget, Stian Vigre, hvile for å spare beina.

Kapteinen fikk rødt kort, Stegavik matchvinner

Da kaptein, dirigent og trenersønn Andreas Horst Haugseng fikk rødt kort på stilling 27–27, så det alt annet enn lyst ut.

– Jeg var aldri bekymret. Steffen er en matchvinner, han hadde hvilt i 40 minutter og kom på banen da de andre var slitne. Du så hva han gjorde, smiler Rune Haugseng.

Det har han grunn til, for trenerduens disposisjoner klaffet så godt som hundre prosent.

Stegavik brukte minuttene til å smelle fire baller i nettet, i tillegg spilte han opp lagkameratene, og når teknikeren Tord Aksnes Lode igjen var i normal scoringsform fra høyrekanten, når Mike Würst Lønne bant opp en hel haug trøndere, når yngstemann Tord Haugseng scoret på fire av fem straffekast, og når Halvor-Elias Nærland kom inn og stengte målet, da måtte det bli ny seier.

Kvelden ble komplett i Nye Loen da melding kom om at Runar Sandefjord overraskende tapte for Herulf Moss.

Kampfakta

1. divisjon håndball, menn

Nærbø - Charlottenlund 36–31 (20–16)

Nærbøhallen 800 betalende tilskuere.

Dommere: Charles André Gjessing Whiteley/Omar Ingi Sverrisson.

Nærbø: Halvor-Elias Nærland, Svarvar Mar Olofsson, Atle Gudmestad, Stian Vigre, Andreas Horst Haugseng 4, Rassin Haugseng 7, Tord Haugseng 5, Tord Aksnes Lode 7, Mike Würtz Lønne 2, Henrik Moen 2, Steffen Stormo Stegavik 4, Preben Leander Nord-Varhaug 4, Jone Sele Holmebakken, John Thue 1, Mathias Johnsen

Toppscorer Charlottenlund: Mats Guldseth 11.

Les mer om

 1. Håndball
 2. Sandefjord
 3. Nærbø
 4. Eliteserien
 5. G20

Relevante artikler

 1. SPORT

  Sterk Nærbø-seier: Nå ser laget oppover på tabellen

 2. SPORT

  Islandsk, dansk og trøndersk rutine puffer jærske unggutter mot toppen

 3. SPORT

  Nytt Nærbø-ess i kampen om opprykk

 4. SPORT

  Stegavik tok grep og avgjorde for Nærbø

 5. SPORT

  Nærbø hadde full kontroll. Så raknet det.

 6. SPORT

  Nærbø brøt ny barriere - fikk unik tribunestøtte på bortebane