Forfang-nedtur i Innsbruck: – Det var veldig tungt i dag

Johann Forfang (22) skuffet voldsomt i Innsbruck.

SKUFFET: Johann Forfang hadde en meget svak konkurranse i østerrikske Innsbruck. Her ettter førstehoppet.

I tredje renn på rad skuffet Johann Forfang i 1. omgangen i den tysk-østerrikske hoppuka. Med et hopp på bare 121,5 meter i Innsbruck og 117,1 poeng, lå han på en skuffende 17.-plass etter 1. omgang, hele 21,1 poeng bak den suverende lederen, polske Kamil Stoch.

– Han har nok ingen kjempefeeling etter dette hoppet. Han gjør jobben, kommer rett ut og klarer å kople ski og kropp tidligere, men får for lite å flyte på nedover i bakken, så da blir det litt for kort, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Les også

Forfang frykter vannplaning – vurderer ekstra dressbytte

– Det var et «alright» hopp, men han treffer ikke helt på hoppkanten og dropper litt tidlig. Det var greit, men ikke optimalt, sa landslagssjef Alexander Stöckl om Forfangs hopp til NRK.

– Anspent

Noe Forfang også var enig i.

– Det kjennes ut som den siste punchen forsvinner like utenfor hoppkanten og da blir det litt dødt ut de første metrene. Det er lite energi og blir litt anspent. Jeg får ikke det draget jeg har snakket om ut over. Jeg fikk ingen hjelp av forholdene, men det er likt for alle. Jeg må treffe hoppkanten og få bedre rytme i neste hopp, sa Johann Forfang etter første hoppet.

Les også

Her er beviset på at Forfang har vært uheldig i Hoppuka

Skuffet igjen

I første rennet i Oberstdorf hoppet Forfang seg opp fra 25.- til 7.-plass. I andre renn i Garmisch-Partenkirchen hoppet han seg opp fra 17.- til 9.-plass.

Det skulle vise seg å ikke være tilfellet i Innsbruk. Med bare 116 meter i 2. omgang, endte Forfang på 219,3 poeng og hoppet seg dermed ned til en 19.-plass.

Les også

Forfang fortsatt taus om hvorfor han besvimte: – Ikke noe jeg vil gå inn på

– Det kjennes tungt ut i dag og jeg hadde lite energi. Det var tungt. Jeg må se video på hva jeg skal gjøre bedre til Bischofsofen, sier Forfang etter andrehoppet.

Kamil Stoch tok sin tredje strake seier i den tysk-østerrikske hoppuka, og har mer eller mindre vunnet sammenlagt, etter Richard Freitag falt stygt og måtte avbryte konkurransen etter fallet i 1. omgang.

Daniel-André Tande ble nummer to i rennet, Andreas Stjernen nummer fire og Robert Johansson nummer syv.