Lorentzen forbauset nederlandsk stjerne: – Jeg tenkte «hva er det han driver med?»

Rivalen ble parkert - og imponert.

Håvard Holmefjord Lorentzen kunne juble etter mandagens 500-meter i OL.

Håvard Holmefjord Lorentzen var raskest av samtlige på 500-meteren. Dermed kunne Norge juble for det første skøytegullet siden Nagano-OL i 1998.

Det var store kontraster til Norges tradisjonelle rivaler Nederland. For første gang i dette OL endte de nederlandske herrene uten medalje.

I nederlandske aviser får Lorentzens gull stor oppmerksomhet mandag. Mange har fått med seg at dette var en historisk dag for norsk skøytesport.

Les også

NRK-profil mener Lorentzen-gullet overgikk Lillehammer-bragden. Her er det freidige svaret fra Johann Olav Koss.

Ronald Mulder (31) gikk i samme par som Lorentzen, men ble parkert på slutten. Han endte til slutt hele 42 hundredeler bak. Nordmannens vanvittige tempo forbauset Mulder.

– Jeg visste at Lorentzen var én av mine største konkurrenter. Han gikk også fra så lett at jeg tenkte: Hva er det du driver med, mann? sa Mulder til TV-kanalen NOS etter konkurransen, ifølge De Telegraaf.

Nederlandske Ronald Mulder ble parkert av Håvard Holmefjord Lorentzen på 500-meteren mandag.

– Et slag i ansiktet

Mulder ble beste nederlender på en syvendeplass. Dermed hadde Norge, Sør-Korea, Finland, Japan og Kina alle bedre plasseringer.

OL-debutant Kai Verbij (23) skuffet stort - og ble bare nummer ni.

– Det er et slag i ansiktet at Lorentzen går så fort - mens vi nederlendere er så langt bak, sier Verbij ifølge De Telegraaf.

Les også

Treneren hulket etter Lorentzens OL-gull. Nå trekkes én spesiell egenskap frem etter bragden.

Lorentzen satte ny olympisk rekord med tiden 34.41. Tiden fikk NRK-ekspert Even Wetten til å sammenligne prestasjonen med Johann Olav Koss’ ikoniske 10.000-meter fra Lillehammer-OL.

Kai Verbij og de andre nederlenderne håper nå på revansje på 1000-meteren, som går fredag.